Welke lessen hebben we geleerd na de simpele overwinning van het Nederlands elftal?

Sportnieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 10:30
memphis depay
De voorbereidingen op het EK zijn nu echt begonnen. Het Nederlands elftal won donderdagavond met 4-0 van Canada en tankt daarmee vertrouwen voor het EK. Ronald Koeman koos in De Kuip voor een verrassende opstelling, maar gaf aan iedereen minuten te willen geven om zo fit mogelijk aan de aftrap van het EK in Duitsland te staan. Na de wedstrijd tegen Canada zijn er diverse lessen die wij als publiek zijnde hebben geleerd.
Koeman durft te experimenteren. Met basisplaatsen voor Daley Blind, Brian Brobbey en Ryan Gravenberch was Koeman duidelijk aan het testen aan wie hij wel of niet wat heeft in Duitsland. Laatstgenoemde speler kreeg na het EK van 2020, die in 2021 werd gespeeld, nog slechts vier korte invalbeurten in Oranje. Toch stond de middenvelder in de basis tegen Canada, iets wat voor hemzelf ook wennen was aangezien hij bij zijn club Liverpool vaak vanaf de bank het verschil moet maken. Koeman durfde hem toch op te stellen en zal enigszins tevreden zijn met wat hij heeft gezien.

Systeem moet duidelijk worden

De bondscoach typeerde de opstelling van donderdagavond als 'een soort 4-2-3-1'. Jeremie Frimpong werd dus niet als rechter vleugelverdediger gebruikt, maar als een verkapte rechtsbuiten, een rol die hij bij Bayer Leverkusen ook vaak vervuld. Koeman kiest er  voor om spelers in hun kracht te laten spelen en dat is een zeer logische keuze, een nieuw systeem implementeren in pak hem beet twee weken is namelijk als vechten tegen de bierkaai. Nederland speelde de tweede helft verfrissend in de 4-2-3-1 opstelling en dat terwijl een aantal vaste krachten nog niet mee deden en dat biedt perspectief. 

De zekerheidjes 

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Canada gaf Koeman aan nog te twijfelen over 2 á 3 posities. Naar aanleiding van die uitspraak kun je de opstelling tegen IJsland, en die op het EK, al maken. Bart Verbruggen staat onder de lat, verder zijn de zekerheidjes van Koeman de volgende spelers: Virgil van Dijk, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida, Tijjani Reijnders, Memphis Depay, Micky van de Ven en mits fit Frenkie de Jong. Deze spelers kunnen zich gaan opmaken om vanaf de start het verschil te gaan maken tegen Polen op 16 juni. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties