Oranje-international bijt van zich af: 'Word ondergewaardeerd, kritiek slaat soms nergens op'

Sportnieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 9:00
copyright proshots 19472883
Marten de Roon heeft van zich afgebeten en is van mening dat hij wordt ondergewaardeerd bij het Nederlands elftal. De middenvelder mist dus niet alleen het EK, maar ook een stukje waardering. De Roon is van mening dat Nederlandse analisten kritiek 'te makkelijk op hem afschuiven', iets waar hij in Italië geen last van heeft.
'Ik word een beetje ondergewaardeerd, jawel', vangt De Roon aan in de podcast SEG Stories. 'Het is altijd makkelijk praten wat ze doen en ik vind ook niet dat ik elke wedstrijd goed heb gespeeld. Maar ik wil wel eens een keer een echte analyse van een wedstrijd zien. Als Marten de Roon wordt opgesteld om ballen af te pakken of gaten dicht te lopen en ik mis zes passes, dan moet ik afgerekend worden op hoeveel ballen ik afpak.' De Roon werd deze zomer in de Oranjebasis verwacht als hij fit zou zijn geweest. 

Makkelijke prooi

De middenvelder is van mening dat kritiek vaak makkelijk op hem wordt afgeschoven. 'Het is altijd zo makkelijk om het af te schuiven op de makkelijkste prooi. [Ik ben] wat onbekender en [heb] niet bij de top drie in Nederland gespeeld, maar volgens mij speel ik al zeven, acht jaar in Italië op het allerhoogste niveau. Dan weet je wel dat je echt kan voetballen. Het is een beetje makkelijk en die jongens van het Nederlands elftal waarderen me wel. Soms slaat het helemaal nergens op.'

Laat kennis gemaakt 

De Roon denkt dat Nederlanders pas de laatste tijd kennis hebben gemaakt met Atalanta. 'Ik denk dat heel weinig mensen Atalanta kijken en dus weten wat je daar doet. Omdat we nu wat verder kwamen zagen mensen opeens: zo, hij doet wel heel erg veel voor dit team. Tegen Liverpool en Marseille zeg maar, toen ik als verdediger heb gespeeld. Niet in mijn rol. Wat je dan doet voor je team, dat wordt in Nederland niet altijd zo gezien.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties