Koeman licht EK-oproep toe: 'Hij oogt fitter, slanker in zijn gezicht'

Sportnieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 9:45
copyright proshots 25361825
Ronald Koeman koos ervoor om Ian Maatsen thuis te laten voor het EK, omdat hij dan de mogelijkheid had om een extra aanvaller mee te nemen. Die extra aanvaller is Steven Bergwijn. Hij werd na een matig seizoen bij Ajax toch geselecteerd en maakt daarmee kans om in Duitsland in actie te komen. De bondscoach licht zijn keuze voor de vleugelaanvaller toe in gesprek met Voetbal International.
Koeman geeft toe dat hij zeker wat te kiezen heeft. Achterin moeten er harde keuzes worden gemaakt; zo kunnen Micky van de Ven, Nathan Aké en Lutsharel Geertruida allemaal op verschillende posities uit de voeten, maar of ze in aanmerking komen voor een basisplaats is nog maar de vraag. Ook voorin heeft de bondscoach genoeg keuze. 'We hebben met Memphis, Brian Brobbey en Wout Weghorst drie centrumspitsen met hun eigen, specifieke kwaliteiten, terwijl Cody Gakpo er ook kan spelen, dat bewijst hij bij Liverpool.'

Op meerdere plekken beschikbaar 

Gakpo is een multi-inzetbare speler, benoemt Koeman stellig. 'Hij kan ook vanaf de zijkant, net zoals Donyell Malen, Memphis en Steven Bergwijn. Xavi Simons kan het en zelfs Jeremie Frimpong. Genoeg te kiezen.' Koeman geeft toe dat de keuze om Bergwijn te selecteren enigszins opvallend is. 'Begrijp ik, maar ik kijk ook naar wie beschikbaar is voor links en rechts voorin. Een ander argument is dat Steven het bij mij altijd goed heeft gedaan.'

Ouwe-jongens-krentenbrood 

Koeman vindt dat laatste reden genoeg om de aanvaller van Ajax mee te nemen. 'Vandaar dat hij de kans krijgt zich te bewijzen tijdens de eerste fase van de voorbereiding. Hij oogt fitter, slanker in zijn gezicht. Ik geef mezelf de kans hem van dichtbij te bekijken.' Bergwijn draaide geen fantastisch seizoen, maar wist aan het einde van het seizoen wel weer zijn bijdrage te leveren aan het ploeterende Ajax. Zijn hattrick tegen Almere City (3-0) was wellicht het laatste duwtje in Koemans rug.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties