Nederlands elftal wint met ruime cijfers van Canada in aanloop naar EK voetbal

donderdag, 06 juni 2024 om 22:33
copyright proshots 25433007
Het Nederlands elftal heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada met ruime cijfers gewonnen. In de Rotterdamse Kuip vielen alle vier de doelpunten van Oranje na de rust en kon bondscoach Ronald Koeman tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg. De doelpunten kwamen op naam van Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst en Virgil van Dijk.
Koeman startte het duel met de Canadezen niet met zijn beoogde basiself voor het EK. Het middenveld bestond uit Jerdy Schouten, Georginio WIjnaldum en Ryan Gravenberch. In de aanval was er een plek ingeruimd voor Ajax-spits Brian Brobbey. Die had in de eerste helft een grote kans, maar stuitte op doelman Dayne St. Clair. Oranje was de bovenliggende partij, maar kon ondanks een handjevol kansen geen doelpunt maken in de eerste helft.
Na rust ging het ineens hard. In de 50e minuut opende Depay de score na een fraaie voorzet van Frimpong binnen te werken. Diezelfde Frimpong verdubbelde zeven minuten later de voorsprong. De speler van Bayer Leverkusen kwam op aan de rechterkant en haalde met links verwoestend uit in de verre hoek.
Koeman wisselde na een uur spelen en bracht daarbij Wout Weghorst, Donyell Malen en Steven Bergwijn in de ploeg. Weghorst had slechts één minuut nodig om het net te vinden. Ook de later ingevallen Virgil van Dijk deed nog een duit in het zakje door er 4-0 van te maken. Een flinke opsteker voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman richting het naderende EK 2024. Daar is op 16 juni Polen de eerste tegenstander van Oranje.