Voormalig F1-wereldkampioen waarschuwt Pérez: 'Hij kan niet op deze voet verdergaan naast Max'

Sportnieuws
dinsdag, 26 september 2023 om 13:56
perez
Damon Hill denkt dat Sergio Pérez zich snel moet gaan neerleggen bij een rol als tweede rijder. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat Red Bull Racing anders benadeeld kan worden door de titeldrang van de Mexicaan, die al drie jaar probeert om Max Verstappen te verslaan. Hill denkt echter dat de Nederlander bij Red Bull onverslaanbaar is en dat Red Bull er verstandig aan doet om Pérez dit duidelijk te maken. In 2024 liggen er mogelijk meer kapers op de kust in het constructeurskampioenschap.
Voor Pérez werd de race in Japan een Grand Prix om snel te vergeten. Het ging voor de Red Bull-coureur al mis bij de start toen hij aan zijn rechterzijde twee Ferrari's vond en aan de linkerkant Lewis Hamilton. In de drukte verloor Pérez een deel van zijn voorvleugel en moest hij naar binnen duiken. Bij het wegrijden uit de pitstraat haalde de Mexicaan Fernando Alonso in, wat niet mocht omdat de safetycar op de baan was. Een straf en een incident met Kevin Magnussen volgden nog in de race.
De crash met de Haas-coureur, die volledig de schuld was van Pérez, werd de meervoudig racewinnaar fataal. Hill denkt dat het mentaal niet helemaal lekker zat bij de coureur. 'Hij zat in het gedrang in de eerste bocht en daarna maakte hij een fout. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger voor hem. Dat incident met Magnussen kwam voort uit pure wanhoop. Hij was waarschijnlijk ook gefrustreerd vanwege de positie waarin hij zich bevond', zegt de enkelvoudig wereldkampioen bij de F1 Nation-podcast.
Ondanks de mindere prestatie van Pérez gedurende het raceweekend in Japan, wist Red Bull het kampioenschap voor de constructeurs te winnen. Verstappen pakte 26 punten en dat was voldoende om het feestje van start te laten gaan. Pérez heeft zelf nog altijd de beste papieren om tweede te worden in het coureurskampioenschap, maar de Mexicaan moet op zijn hoede zijn. De titel, waar hij in het begin van het seizoen vol passie over sprak, lijkt uit zicht te zijn. Verstappen heeft aan een zesde plek in de sprintrace in Qatar genoeg om de titel te pakken.

Verstappen onverslaanbaar bij Red Bull

Hill denkt dat Pérez wel moet op gaan passen. De man uit Guadalajara lijkt volgend seizoen een stap te moeten gaan zetten, want de concurrentie komt langzaamaan dichterbij. 'Hij kan zeker niet op deze voet verdergaan. Red Bull wil waarschijnlijk een betere rechterhand voor Max, aangezien ze weten dat Max onverslaanbaar is. In de tijd van Michael Schumacher zei Ferrari ook tegen Eddie Irvine: Je kan hem niet verslaan, dus doe gewoon je best. Dat is natuurlijk niet fijn om te horen voor een coureur.'
'Er zijn gewoon momenten waarop je coureurs tegenkomt die exceptioneel zijn en boven jouw vaardigheden uitsteken. Coureurs als Senna, Hamilton, Verstappen, Fangio en alle andere grootheden zijn zo lastig te verslaan', vervolgt Hill. Voor Pérez lijkt er dan ook maar één ding op te zitten. Zeker als Red Bull ook volgend seizoen de constructeurstitel wil prolongeren. 'Je kan eigenlijk alleen maar dichtbij proberen te komen. Je moet gewoon je best doen voor het team', aldus Hill.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties