Vettel schat kansen naast Verstappen redelijk hoog in: 'Iedereen kan verslagen worden'

Wedden op Formule 1
dinsdag, 26 september 2023 om 9:59
copyright proshots 19337723
Sebastian Vettel denkt dat hij een kans zou maken naast Max Verstappen. De voormalig coureur van Red Bull Racing denkt dat iedereen te verslaan is, al geeft de oud-coureur toe dat hij wel veel voorbereiding nodig zal hebben. Vettel geniet momenteel namelijk van de prestaties van de tweevoudig wereldkampioen. De Duitser snapt dat sommige mensen de dominantie saai beginnen te vinden, maar Vettel heeft alleen maar lof voor de Red Bull-rijder.
Helmut Marko heeft het al gehad over een mogelijke terugkeer van Vettel in de Formule 1. De Red Bull-adviseur gaf aan dat hij denkt dat de Duitser zijn helm wel weer wil opzetten. Tegelijkertijd gaf Marko aan de voormalig Red Bull-coureur niet naast Verstappen te zetten, omdat hij Vettel dat niet wil aandoen. Een terugkeer van Vettel in de Formule 1 lijkt voorlopig ook niet aan de orde. De oud-coureur heeft wel een aanbieding vanuit het World Endurance Championship op zak.
Vettel heeft de woorden van Marko ook meegekregen. De man uit Heppenheim kreeg dan ook de vraag hoe hoog hij zijn kansen naast Verstappen schat en of hij de Nederlander kan verslaan. 'Niet zomaar, want dat is hoe goed hij is, en dat is gewoon niet hoe het werkt voor ons', zegt Vettel bij Channel 4. 'Maar natuurlijk geloof ik in wat ik kan. Ik weet wat ik kan doen en misschien ook wat ik niet kan doen. Ik denk dat ik heel anders ben dan hij, maar ik bedoel, natuurlijk ben ik ervan overtuigd dat iedereen verslagen kan worden.'
'Maar het is een grote toewijding. Ik weet ook dat de manier waarop ik de sport wil beoefenen een enorme toewijding is, en als ik iets doe, wil ik het goed doen', vervolgt Vettel. De voormalig coureur stond altijd bekend als de rijder die als laatste het circuit verliet. Adrian Newey heeft het vaak gehad over de urenlange debriefs met Vettel. 'Ik zou Verstappen niet kunnen verslaan door gewoon op te komen dagen, mijn tas in de kamer te laten vallen, mijn pak aan te trekken en te denken: laten we een poging wagen. Zo werkt het niet.'

Vettel: 'Je moet onder de indruk zijn van de excellentie'

Vettel moest dit seizoen aanzien hoe Verstappen zijn record van meeste zeges op rij wist te verbreken. De 53-voudig racewinnaar kan echter genieten van de prestaties van de regerend wereldkampioen. 'Max is geweldig. Ik denk dat het geweldig is om naar te kijken. Natuurlijk zal het heel, heel, heel, heel moeilijk zijn om dit te herhalen. Ik begrijp het, het is saai om te zien hoe dezelfde persoon steeds weer wint, maar je moet onder de indruk zijn van de excellentie', aldus Vettel.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties