Vettel vroeg meermaals om terugkeer bij Red Bull: 'Naast Verstappen zou niet prettig voor hem zijn'

Sportnieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 12:45
copyright proshots 25305055
Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is in de voorbije maanden meermaals in verband gebracht met een terugkeer in de koningsklasse van de autosport en volgens Helmut Marko heeft de Duitser ook bij zijn oude werkgever Red Bull Racing gepolst wat de mogelijkheden voor een comeback zijn. De 81-jarige Oostenrijker gelooft echter niet dat de toekomst van Vettel nog in de Formule 1 zal liggen.
Toen Lewis Hamilton in februari tot veler verbazing aankondigde na dit seizoen naar Ferrari te zullen vertrekken, werden er vele grote namen gelinkt aan Mercedes-stoeltje van de zevenvoudig wereldkampioen. Momenteel wordt de naam van regerend wereldkampioen Max Verstappen het meest genoemd, maar in een eerder stadium werd ook de al gepensioneerde viervoudig wereldkampioen Vettel als mogelijke opvolger van Hamilton genoemd. Zowel Mercedes als Vettel zelf ontkende echter dat er gesprekken over een stoeltje voor 2025 werden gevoerd, maar de voormalig wereldkampioen lijkt wel degelijk interesse in een terugkeer in de F1 te hebben.
In een interview met Motorsport-Total.com onthult Marko namelijk dat de 36-jarige Duitser ook aanklopte bij Red Bull. 'Hij heeft ons ook meerdere keren gevraagd', bevestigt Marko, die meteen stelt dat het voor Vettel geen goed idee zou zijn om volgend jaar in een bolide van Red Bull te stappen. 'Naast Verstappen denk ik niet dat het een prettige tijd voor hem zou zijn.'

Toekomst in langeafstandsracen

Marko denkt dat zijn voormalige pupil zijn zinnen beter op een andere raceklasse kan zetten. Vettel heeft bijvoorbeeld recentelijk al een test met de hypercar van Porsche in het langeafstandsracen afgewerkt en de 81-jarige adviseur van Red Bull ziet dat dan ook als een betere optie voor de inmiddels bijna 37-jarige coureur uit Heppenheim. 'Als ik goed geïnformeerd ben, gaat het meer in de richting van Porsche en ik denk dat het langeafstandsracen een goed alternatief voor hem is', aldus Marko.
© F1 Maximaal
Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen de Grand Prix van Monaco wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties