Toto Wolff houdt vertrouwen in komst Verstappen naar Mercedes: 'Onze wegen zullen ooit kruisen'

Sportnieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 10:00
copyright proshots 23284921
Toto Wolff is er heilig van overtuigd dat Max Verstappen in zijn loopbaan een transfer gaat maken. Na een hele hoop records en een aantal wereldtitels moet er volgens de Mercedes-teambaas ooit een einde komen aan de samenwerking tussen Red Bull en de Nederlander. De Duitse renstal is voorlopig geen aantrekkelijke werkgever, maar in de toekomst zouden de oud-wereldkampioenen weer kunnen lonken.
In gesprek met Viaplay legt Toto Wolff uit waarom een deal met Max Verstappen niet uitgesloten is. 'Als wij kunnen laten zien dat onze auto goed genoeg is voor overwinningen en podia, dan worden we wat aantrekkelijker', vertelt hij. In het huidige seizoen heeft Mercedes het erg lastig en kan het de topteams niet bijbenen, maar in de toekomst zou de pikorde weer kunnen veranderen.
Wolff heeft al meerdere keren aangegeven dat Mercedes er in 2026 waarschijnlijk goed voorstaat. Dat seizoen introduceert weer een aantal nieuwe reglementen die de auto's van binnen en buiten drastisch gaan veranderen. Mercedes heeft vertrouwen in de techniek die het nu al aan het ontwikkelen is voor 2026. Het zou zomaar kunnen dat het team uit Brackley dan weer bovenaan de tijdlijsten pronkt. En dat is voor een kampioen als Verstappen een interessante belofte.

Red Bull gaat eigen motor ontwikkelen

Een van de grootste wijzigingen zijn de motoren - de Formule 1 vertrouwt in 2026 nóg meer op hybride systemen. Red Bull, de huidige koplopers bij de constructeurs, zullen dan hun eigen krachtbronnen gaan ontwikkelen in samenwerking met Ford. Het is nog maar de vraag of dat een succes wordt. Maar dat is 2026. Voorlopig staat het Oostenrijkse team bovenaan, weet ook Toto Wolff. 'Ik heb het in de media al gezegd, voorlopig heeft hij elders meer kans om kampioen te worden dan bij ons.'
Ondanks de huidige stand van zaken is de Mercedes-topman ervan overtuigd dat Verstappen zich ooit in zijn gelederen zal voegen. 'Ik ben er optimistisch over dat op een dag onze wegen zullen kruisen en dat we heel succesvol gaan worden', besloot de Oostenrijker.
Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen de Grand Prix van Monaco wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties