Verstappen heeft weinig hoop op een goede afloop: 'We zitten vast'

Sportnieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 12:15
copyright proshots 25325942
De vrijdag ging voor Max Verstappen niet zoals gewenst. De regerend wereldkampioen wist in de eerste vrije training op het circuit van Monaco slechts een elfde snelste tijd neer te zetten. Tijdens de tweede vrije training ging het iets beter, maar nog was het niet om over naar huis te schrijven. De Red Bull Racing-coureur kwam niet verder dan een vierde snelste tijd. Voor de camera van F1TV vertelt Verstappen dat hij het weekend somber inziet.
Tijdens de tweede vrije training klaagde Verstappen over hoe hij zat te stuiteren in de auto. De problemen waarmee de Red Bull dit weekend te maken heeft, zijn volgens Verstappen niet op te lossen aan de hand van de set-up. 'Het is hoe de auto is gemaakt en hoe hij ontworpen is, je kan dat soort dingen niet in een nacht veranderen', vertelt Verstappen.

'Slechtst mogelijke uitkomst'

'Ik denk niet dat ik kan beschrijven wat er aan de hand is', vertelt Verstappen. 'Het is heel moeilijk. Het is niet iets dat ik niet had verwacht. Het zit absoluut dichtbij de slechtst mogelijke uitkomst voor dit weekend. Het is heel moeilijk.' Naast het gehobbel van de auto, zit ook de camber van de auto Verstappen in de weg. 'Er zijn veranderingen in de camber en daar kunnen we eigenlijk niets aan doen. We verliezen elke keer rondetijd. Dat zit ons momenteel erg in de weg om sneller te kunnen gaan. Er is niet echt een duidelijke oplossing om daar dit weekend iets aan te kunnen doen.'
Volgens Verstappen zijn er amper oplossingen te bedenken dit weekend. 'We zitten vast. We zullen proberen het een beetje beter te maken, maar ik verwacht geen wonderen.' De concurrentie tussen de Oostenrijkse renstal en Ferrari interesseert de Nederlander dan ook even niet. 'Daar denk ik nu niet eens aan. Ik wil gewoon proberen om de problemen die we hebben op te lossen en het makkelijker te maken om in de auto te rijden. We zullen zien waar we terecht komen.'
Toch haalt Verstappen ook lessen uit de twee sessies vandaag. 'Hier is het met de hobbels heel makkelijk om een keer extra de springen en de muur bijna te raken. Misschien was vandaag daarom een goede les. Misschien kunnen we wat dingen vinden waardoor we morgen kunnen weten waar de auto hobbelt en springt. Het is moeilijk, maar ik wist dat het dat zou gaan zijn toen het weekend begon. Daarom ben ik ook niet verbaasd om te zien hoe snel Ferrari is', sluit Verstappen af.
F1 Maximaal ©
Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen de Grand Prix van Monaco wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties