Verweij weet hoe Kroes schorsing ziet: 'Is expres naar buiten gewerkt door RvC'

Sportnieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 12:49
kroes
Mike Verweij heeft kort gesproken met Alex Kroes, zo zegt de journalist van De Telegraaf in een speciale live-editie van Kick-off. Hoewel de geschorste algemeen directeur het er niet bij laat zitten, denkt Verweij dat zijn rol al na 19 dagen uitgespeeld is bij Ajax. Valentijn Driessen weet wie zijn opvolger moet worden.
'Kroes ziet dit allemaal als een politiek spel, dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen', zo geeft Verweij een korte samenvatting van zijn gesprek met Kroes. Die stapt zelf naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om een onderzoek aan te vragen, aangezien de beslissing van de RvC niet genomen is na een signaal van de toezichthouder.
Zelfs als Kroes in het gelijk wordt gesteld, denkt Verweij echter dat hij geen toekomst heeft in Amsterdam. 'Ajax moet echt snel op zoek gaan naar een puinruimer.' Driessen weet exact wie die puinruimer moet zijn: Michael Kinsbergen, die tot 2012 en 2015 al algemeen directeur was bij Ajax. Lees zijn kijk op de zaak en de mogelijke opvolger hier.

Reactie Kroes

Kroes gaf op LinkedIN een uitgebreide reactie op het nieuws dat hij geschorst is om het kopen van 17.500 aandelen vlak voor zijn aanstelling. Ook bij hem sloeg het in als een bom, en hij stelt dat Ajax het al lang wist. 'Het lijkt ons (Kroes en zijn advocaat, red.), nog steeds, veel verstandiger en in het belang van Ajax om gezamenlijk de kwestie in alle transparantie voor te leggen aan de AFM. De AFM kan dan onafhankelijk oordelen of ik al dan niet in strijd met de wet heb gehandeld en de zwaarte hiervan. Vanzelfsprekend zal ik daar de consequenties van dragen. De RvC kan daarna zelf nog bepalen welke volgende stappen zij in deze kwestie zou willen zetten. Dit heb ik zowel mondeling als op schrift aangegeven bij de RvC', zo zei hij onder meer.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties