Vertrek Zeeman ook een signaal voor Van Aert?: 'Ik zou dit niet leuk vinden'

Sportnieuws
donderdag, 04 april 2024 om 12:01
copyright proshots 19591848
Woensdag werd bekend dat Visma | Lease a Bike een zeer belangrijke pion in het succesverhaal moeten gaan missen. Merijn Zeeman heeft het besluit genomen om de succesvolle wielerformatie te verlaten en per 1 december aan de slag te gaan bij AZ Alkmaar als algemeen directeur. Thijs Zonneveld voorziet door dit nieuws ook een mogelijk vertrek van Wout van Aert.
Dat het vertrek een klap in het gezicht is van Visma | Lease a Bike is een understatement. Samen met Richard Plugge bouwde Zeeman de volledige ploeg vanaf nul op naar alle drie de grote rondes in één jaar winnen. Zonneveld ziet ook dat het een groot verlies is. 'Er lopen veel goeie mensen rond bij Visma-Lease a Bike, maar - denk ik - geen tweede Zeeman. Zijn vertrek wordt een enorm kennis- en ervaringsverlies voor de ploeg. Een vervanger van hetzelfde niveau vinden wordt zwaar', vertelt Zonneveld bij Sporza.

Pas het begin

De columnist van het Algemeen Dagblad was zelfs verbaasd over het vertrek. 'Omdat hij de ambitie uitsprak om van Visma een echte dynastie te maken. Niet één of twee keer de Tour winnen, maar wel jarenlang domineren. Visma was nu 'amper' twee seizoenen de beste in het wielrennen - ik dacht dus dat er nog wel wat jaartjes zouden bijkomen.'

Wel aan zien komen

Nathan van Hooydonck moest vorig jaar stoppen met wielrennen vanwege een slechte hartconditie. Hier kwam hij achter nadat hij een hartstilstand kreeg terwijl hij achter het stuur van zijn auto zat. De oud-renner zag het vertrek van zijn oud-ploegleider wel aankomen. 'Iemand had me ooit verteld dat het in het carrièreplan van Merijn altijd wel de bedoeling was om ooit de stap naar het voetbal te zetten. Hij vertrekt op een hoogtepunt: de ploeg won vorig jaar de drie grote rondes. Ik kan me voorstellen dat Merijn het idee heeft dat hij alles bereikt heeft wat hij wilde bereiken.'

Einde voor Van Aert?

Wat Van Aert gaat doen is nog niet bekend, wel is bekend dat Van Aert goed was met Zeeman. 'Ik denk dat iemand als Van Aert met zijn hele verstand voor de ploeg heeft gekozen, niet specifiek voor Merijn Zeeman. Al zal hij als mens en motivator ongetwijfeld een leegte nalaten binnen de ploeg', is Zonneveld van mening. Van Hooydonck doet ook een duit in het zakje. 'Wat zijn vertrek betekent voor Wout van Aert moet je hem zelf vragen, maar was ik op dit moment nog renner, dan vind ik het zeker niet plezant', sluit de vriend van Van Aert af. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties