Opvallend bericht uit de wielerwereld: Sportief directeur maakt definitief de overstap naar AZ

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 14:39
copyright proshots 3990326
Merijn Zeeman is momenteel nog sportief directeur bij Visma | Lease a Bike, maar gaat naar alle waarschijnlijkheid de overstap maken naar de voetbalwereld. De wielercoach gaat bij AZ Alkmaar de functie van directeur vervullen, zo melden BNR en AD
AZ heeft op dit moment nog twee directievacatures openstaan en de kans is volgens Business Nieuws Radio dus groot dat één van de functies ingevuld gaat worden door dé succescoach uit de wielersport. Zeeman wilde niet ingaan op vragen van BNR over een mogelijke functie bij AZ. 'Daar valt nu niet op te reageren', zo zou hij gesteld hebben.

Meesterbrein binnen Visma | Lease a Bike

Voor de tweede directievacature zou Robert van Overdijk, de huidige directeur van het Circuit van Zandvoort, in beeld gekomen zijn, al zou ook voetbalclub Ajax interesse hebben. Daar zou hij dan de binnen de kortste keren ontslagen Alex Kroes vervangen. De Amsterdamse club beschuldigde Kroes van het handelen met voorkennis: Kroes zou kort voor zijn aantreden ruim 17.000 Ajax-aandelen hebben aangekocht.
Zeeman wist vorig jaar - toen de ploeg nog door het leven ging als Jumbo-Visma - alle drie de grote rondes te winnen: Primoz Roglic de Giro d'Italia, Jonas Vingegaard de Tour de France en Sepp Kuss de Vuelta a España. Door menigeen wordt hij gezien als hét meesterbrein achter de Nederlandse succesformatie.

Zeeman komt uit Alkmaar

Vorige week sprak In de Leiderstrui nog met Zeeman, die toen inging op een relatief nieuwe analysetechniek in het wielrennen. Dat was dan weer komen overwaaien uit de Formule 1, wat aangeeft dat Zeeman iemand is die altijd bezig is met de nieuwste ontwikkelingen en pionierswerk. 
Ondanks dat Zeeman - de oudere broer van tv-presentator Thijs Zeeman - getuige is van vele successen met de wielerploeg, oogt zijn overstap - mocht het dan inderdaad goed en wel doorgaan - naar AZ niet geheel onlogisch. Hij is namelijk geboren en getogen in Alkmaar, niet al te ver van wat nu het AFAS Stadion heet.
AZ heeft de komst van Merijn Zeeman definitief bekend gemaakt, de nieuwe algemeen directeur is enthousiast. 'Bij AZ ligt een sterk fundament. Jarenlang is zowel de sportieve als financiële en organisatorische basis zorgvuldig opgebouwd. Vanuit die sterke positie ga ik proberen mijn bijdrage te leveren om AZ de volgende stappen te helpen zetten. AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld. Deze cultuur, visie en werkwijze past mij goed. Ik ga nu eerst dit spannende wielerseizoen afmaken bij Team Visma | Lease a Bike om me vervolgens volledig te storten op mijn werk bij AZ.'
© Gedeeltelijk: In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties