Van Aert krabbelt langzaam weer op en maakt lopend de eerste kilometers: 'Stilstaan is acheruitgaan'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 11:46
van aert
Het is de grote veeg over het klassieke voorjaar van 2024: de grote valpartij van onder anderen Mads Pedersen en Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen, op woensdag 27 maart. Voor Van Aert betekende het een streep door de overige klassiekers op de planning. Visma | Lease a Bike verwacht hem voorlopig niet terug en predikt geduld rondom de Belgische kopman. Toch zou zijn herstel voorspoedig gaan en kan er gehoopt worden op een start in de Giro. Niet in een topvorm uiteraard, wel met voldoende groeibodem.
Het Laatste Nieuws weet te melden dat Van Aert nog altijd veel hinder ondervindt van zijn oppervlakkige verwondingen en brandwonden. Het herstel van de breuken in de ribben, het borstbeen en het sleutelbeen zouden echter voorspoedig gaan en de pijn zou afnemen. Ploegleider Grischa Niermann heeft aan het dagblad aangegeven dat dat verder niets verandert aan de komende dagen en weken. De ploeg houdt de situatie in de gaten en de doktoren monitoren wat de opties zullen zijn wat betreft bijvoorbeeld de Giro.
Op woensdag liet Van Aert in ieder geval weer goede signalen zien, door op Strava een wandeling van bijna vier kilometer te uploaden. Goede vriend en oud-ploegmaat Nathan Van Hooydonck liet in de podcast 'Wuyts & Vlaeminck' ook al weten dat Van Aert positief is. 'Wout en ik hebben al even met elkaar gefacetimed. Hij is positief. Ik werd er blij van om te zien dat hij al zo positief gestemd was na zijn crash. Dat is ook hoe ik Wout ken. Door zijn positiviteit hield ik er een goed gevoel aan over.'

Van Aert kan groeien in grote rondes, getuige zijn wonder-Tour in 2021 met een ritzege over de Ventoux

De wereldtopper op de weg en in het veld kan in geen enkele mogelijkheid in topvorm aan de start verschijnen van de Ronde van Italië. Het zou echter misschien ook geen must zijn om wel nog met enkele resultaten terug te keren uit Italië. Van Aert toonde eerder al aan een medisch wonder te zijn. In 2021 wist hij in de Tour de France misschien wel zijn beste grote ronde uit zijn loopbaan af te werken. En dat terwijl zijn voorbereiding op die wedstrijd, waarin het toenmalige Jumbo-Visma in de eerste week werd bedolven onder een lading pech, allesbehalve soepel verliep.
Van Aert kampte toen in juni met een ontsteking in de blinde darm en de gevolgen daarvan. De Belgische heuvelspecialist kon niet echt potten breken in de eerste week, waar hij enkele aankomsten tegenkwam die op zijn lijf geschreven waren, zoals op de Mur-de-Bretagne. De laatste twee weken van de Tour groeide Van Aert echter toe naar de vorm van zijn leven en werd hij met de dag beter. In de tweede week won hij een rit over de Mont Ventoux. De derde week topte hij af met een tijdritzege en een fenomenale sprintzege in Parijs.
Op een dergelijk scenario wordt nu ook gehoopt voor de Giro van 2024. Van Aert heeft dit jaar minutieus gepland. Deel één is dan wel in het water gevallen, de planning voor de Giro en de Spelen staat nog. De Tour is sowieso geen optie door de korte tijd die tussen de Spelen en de finish in Nice ligt. Mocht Van Aert de Giro-start halen, zou hij in de ronde kunnen groeien en in de laatste twee weken alsnog enkele mooie resultaten kunnen binnenslepen.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties