Koeman heeft blessurenieuws en neemt Memphis tegen zichzelf in bescherming: 'Dat is zijn goed recht'

donderdag, 21 maart 2024 om 15:26
koeman
Ronald Koeman heeft donderdagmiddag op de persconferentie van Oranje bekendgemaakt dat Quilindschy Hartman vanwege een blessure ontbreekt in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland. Ook heeft de bondscoach duidelijkheid gegeven over de keeperskwestie en reageert hij op uitspraken van Memphis Depay over zijn gewenste speeltijd. Nederland en Schotland treffen elkaar vrijdagavond om 20:45uur in de Johan Cruijff ArenA.
Hartman zal de oefenwedstrijd tegen Schotland missen door een blessure, die hij opliep tijdens SC Heerenveen-Feyenoord. 'Dat is dinsdag op de training erger geworden. Hij hoeft niet terug naar zijn club en we hopen dat hij fit is voor de tweede wedstrijd. Voor het duel met Schotland zal hij niet fit zijn, maar dat wijzigt de plannen niet. Er zijn meer mensen die daar kunnen spelen, dus we gaan ons systeem ook niet wijzigen.'

De ambities van Memphis

De teruggekeerde Memphis Depay gaf in een interview met De Telegraaf aan weer negentig minuten we willen spelen. Koeman wilt de aanvaller juist tegen zichzelf beschermen: 'Memphis heeft dat ook tegen mij gezegd en dat is zijn goed recht. Hij vindt dat hij alweer veel kan. We moeten alleen opletten en voorzichtig zijn dat hij niet oververmoeid raakt. Het zou kunnen dat hij één van de twee wedstrijden wel negentig minuten speelt, maar dat ligt ook aan hem. Het is dan afwachten hoe hij zich voelt.'

Hoofdpijndossier

Hét hoofdpijndossier van het Nederlands elftal is toch wel de keeperspositie. Justin Bijlow is in principe de vaste doelman van Oranje, maar door blessureleed moet hij ook nu weer wedstrijden missen. Koeman heeft nu aangegeven wie er zullen gaan keepen tijdens de aankomende oefenperiode. 'Tegen Schotland keept Mark Flekken en tegen Duitsland keept Bart Verbruggen. Wij hebben wel al besloten wie er meegaan naar het EK, mits er niemand geblesseerd is en [alle kandidaten] wedstrijdfit zijn.'