Veerman laakt scoringsdrift van aanvallers PSV: 'Besluiteloosheid en pielen in de zestien'

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 11:47
joey veerman
Woensdagavond verloor PSV teleurstellend met 2-0 van Borussia Dortmund in het Signal Iduna Park. In de eerste helft wist PSV haar gebruikelijke niveau geen moment te halen tegen de Duitsers. Na rust draaide het spelbeeld en kregen de Eindhovenaren goede kansen, die alleen niet benut werden. Na afloop ging Joey Veerman in op het aantal gemiste kansen.
'We hebben de tweede helft gewoon heel goed gespeeld', begint Veerman. 'Eerste helft zijn we niet goed begonnen, maar als je dan ziet wat we de tweede helft op de mat leggen. We spelen ze gewoon helemaal weg, maar we moeten gewoon veel meer doen met die kansen. En dat is in de Champions League wel vaker het verhaal geweest en dat breekt ons nu op. dat is super jammer.' De Volendammer lijkt hiermee licht kritiek te geven op de aanval van PSV.

Omzetting gaf controle

Bij vlagen was PSV in de heenwedstrijd beter, ook nu was dat het geval. Toch wordt er niet gewonnen, Veerman probeert het te duiden. 'Er was aanvankelijk een plan om niet gelijk één op één te komen achterin. Maar we merkten dat we van het kastje naar de muur werden gespeeld, dus hebben we dat na 25 minuten omgezet. Toen zag je eigenlijk direct dat zij er niet meer onderuit kwamen. We hadden vanaf toen controle en de tweede helft waren we helemaal de betere.'
Veerman denkt zelfs dat het te maken had met plankenkoorts bij veel van zijn teamgenoten. 'We gingen de rust met een 'shit' gevoel in, want we weten dat we veel beter kunnen. We hebben ook tegen elkaar gezegd, we moeten gewoon gaan voetballen. Aan de bal was het ook een beetje trillerig, net alsof we voor het eerst een grote wedstrijd speelden. Dat hoeft gewoon niet, want we kunnen super goed voetballen.'

Slechte afronding

De middenvelder laat zich nog maar eens uit over de afronding van de PSV aanvallers. 'Dat afronden blijft in de Champions League een dingetje bij ons. Beetje besluiteloosheid en een beetje pielen in de zestien meter, schieten van onmogelijke afstanden. Het is niet anders', mompelt Veerman.