Broodnuchtere Veijer wil niet halsoverkop hogerop: 'Je hoeft niet te snel keuzes te maken'

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 17:15
collin veijer
Een kleine week na zijn net-niet-overwinning in Mugello was Collin Veijer vrijdag hoofdgast bij het Ziggo Sport Race Café. De ster van de Moto3-coureur is in een razend tempo gerezen, getuige de manier waarop de jongeling in de studio werd aangekondigd. Daarmee ontstond direct een luchtig contrast tussen de trotse setting en de houding van Veijer zelf, die ook in zijn razend sterke vervolgseizoen nog altijd de nuchterheid zelve is.
Veijer denkt dat zijn leven en status vooral voor de buitenwereld enorm zijn veranderd. De motorcoureur woont 'gewoon' nog in het gereformeerde Staphorst en heeft het liefst dat iedereen zo normaal mogelijk tegen hem blijft doen. 'Ik ga me niet anders gedragen als ik daar ben', klinkt het nuchter.

Stap hogerop?

Toch is er al even geen ontsnappen of ontkennen meer aan dat Nederland er een snelheidsduivel bij heeft. Ook vaste tafelgast Robert Doornbos kan zijn bewondering lastig onder stoelen of banken steken, en verwijst naar de extreme snelheden en het gemak waarmee Veijer onder grote druk tussen racescenario's schakelt. De oud-F1-coureur knipoogt ook alvast naar een toekomst in een hogere klasse, waar Veijer later in de uitzending voorzichtig op ingaat.

Gewichtsverschil

'Jij moet eigenlijk zo snel mogelijk naar de Moto2 dan', suggereert presentator Rob Kamphues op den duur, inhakend op een interview over de meer voordelige lengte van Veijers concurrent (David Alonso, red.) in combinatie met de relatieve lichtheid van de Moto3-fietsen. 'Ik kan beide kanten op', reageert de coureur rustig. 'Ik kan kiezen voor nog een jaar Moto3 of we gaan naar Moto2.' Veijer weigert snel hogerop te gaan om van het gewichtsverschil in de 3-klasse af te zijn. 'Laat het er maar op aankomen. Er zijn kansen'.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties