Veijer weet hoe hij de volgende keer wél kan winnen: 'Ik moet stoppen met eten'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 15:20
veijer
Collin Veijer eindigde in de Grote Prijs van Catalonië op de vierde plaats en greep daarmee net naast het podium. De 19-jarige motorcoureur reed een indrukwekkende race, maar komt met een opmerkelijke verklaring voor het feit dat hij 'slechts' vierde werd.
Veijer startte als tweede na een goede kwalificatie en nam zelfs een paar keer de leiding. In de laatste twee rondes verloor hij echter veel terrein ten opzichte van de drie Spaanstaligen die na de race het podium mochten beklimmen, met de Colombiaan David Alonso als winnaar en de Spanjaarden Iván Ortolá en Jose Antonio Rueda als nummer twee en drie.
De jonge Nederlander geeft na afloop tegen de camera van Ziggo Sport zijn genen en eetgewoontes de schuld van het mislopen van het podium. 'Dit was denk ik het maximaal haalbare voor me. Ik ben iets zwaarder en langer dan mijn concurrenten. Daardoor had ik het lastig als we omhoog reden. Misschien moet ik stoppen met eten of alleen maar rijst en kip eten.'
Door de overwinning pakte Alonso de leiding in de Moto3, hij neemt het stokje over van Daniel Holgado, die zesde werd. Veijer staat nog altijd derde in het klassement, maar zag Ortolá naderen tot op vijf punten. Antonio Rueda stijgt door zijn podiumplek naar de zesde plaats in het klassement.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties