Veelgenoemde mogelijke Ajax-trainer kan ook naar Poolse topclub

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 21:15
pascal jansen
Pascal Jansen is in beeld bij Lech Poznan om daar volgend seizoen aan de slag te gaan als hoofdtrainer, zo meldt Voetbal International. De 51-jarige coach zit sinds januari zonder club nadat hij ontslagen werd bij AZ en werd de afgelopen maanden ook veelvuldig genoemd als mogelijke trainer voor Ajax.
Lech Poznan staat momenteel derde in de Ekstraslasa, de Poolse Eredivisie, en is met nog zes andere clubs verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Afgelopen weekend werd verrassend met 2-1 verloren van de nummer zeventien van de ranglijst, Ruch Chorzow, waardoor Lech Poznan nu een achterstand van vier punten heeft op de lijstaanvoerder Jagiellonia, met nog drie wedstrijden te spelen.
Mocht Jansen de overstap naar de Poolse topclub maken wordt hij de tweede Nederlandse trainer die daar in korte tijd aan de slag gaat. John van den Brom, die net als Jansen ook bij AZ aan het roer stond (van 2014 en 2019), stond van juli 2022 tot december 2023 onder contract bij Lech Poznan, waarna hij tijdelijk opgevolgd werd door Mariusz Rumak. De Pool leidt de club nog steeds op het moment van schrijven, maar zal dus naar alle waarschijnlijkheid geen vaste aanstelling krijgen. 

Waar kan Jansen nog meer heen?

Jansen werd bij Ajax genoemd als mogelijke hoofdtrainer door onder andere Voetbal International en Valentijn Driessen. De Amsterdammers lijken echter hun zinnen te hebben gezet op een buitenlandse trainer, daar de club er alles aan doet om de clubloze Engelsman Graham Potter te halen en ook Francesco Farioli van OGC Nice in beeld is. Jansen was even in beeld bij Spartak Moskou, maar de gesprekken met de Russische club leidden niet tot een aanstelling. Voorlopig blijft de in Londen geboren Nederlander dus zonder club zitten, tenzij hij ingaat op de door VI gemelde interesse van Lech Poznan uit Polen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties