Engelse krant: Ajax wil doorpakken voor gewilde trainer, spelersgroep enthousiast

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 14:15
henderson
Onlangs gaf Marijn Beuker tijdens een interview met De Telegraaf aan dat de trainerspositie de belangrijkste positie is die ingevuld moet worden binnen Ajax. Er vielen zeer veel namen, maar volgens The Telegraph zet Ajax vol in op de komst van Graham Potter. De Engelse krant weet ook te melden dat de spelersgroep achter de nieuwe trainer zou staan.
Het is algemeen bekend dat Ajax en Potter hevig met elkaar in gesprek zijn over de mogelijke komst van de trainer. Het grootste probleem is het salaris van de Engelsman, zo is momenteel het verschil tussen vraag en aanbod veel te groot. In de situatie dat Potter het stokje overneemt van John van 't Schip wordt Potter naar verluidt de beste betaalde trainer ooit van Ajax. Ook zorgt de mogelijke komst van de trainer voor positieve geluiden in de Ajax-selectie, zo is Jordan Henderson groot voorstander van Potter.

Hobbels op de weg

Het feit dat Potter er ook goed op staat bij Manchester United en het nationale team van Engeland kan echter een probleem gaan vormen voor Ajax. Een club als Manchester United betaalt namelijk meer dan een club als Ajax. Hij ligt niet alleen bij clubs goed in de markt, als Gareth Southgate een matig EK beleeft kan het zomaar zijn dat Potter wordt gevraagd voor de baan als bondscoach van Engeland aangezien hij daar ook als belangrijkste target wordt gezien.
Volgens The Telegraph zou Ajax in Potter de 'perfecte man' zien op dit Ajax weer op te gaan bouwen. Zo zou zijn speelstijl en zijn filosofie hand in hand gaan met de 'totaalvoetbal'-principes van de club uit Amsterdam. Potter werd in april 2023 ontslagen bij Chelsea na tegenvallende resultaten. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties