Vedettes stelen de show in Miami; vijf assists van recordbrekende Messi, hattrick Suárez

zondag, 05 mei 2024 om 10:02
copyright proshots 24959567
Inter Miami speelde in de nacht van zaterdag op zondag de competitiewedstrijd tegen New York Red Bulls. De voetballiefhebber kon er weer eens goed voor gaan zitten met Lionel Messi, Luis Suárez en Sergio Busquets aan de aftrap. En genieten, dat werd het zeker...
Niet in de eerste helft, want het liep stroef bij de koploper uit Florida en het keek halverwege verrassend tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Red Bulls-aanvaller Dante Vanzeir. Maar na de theepauze ging Inter Miami helemaal los met een uitblinkende Messi voorop.
De 36-jarige Argentijn heeft al vele records in handen, maar heeft er na het duel met de New York Red Bulls weer twee bij. In de tweede helft leverde Messi maar liefst vijf assists af die leiden tot een doelpunt. Zijn maatje in de aanval, Luis Suárez, scoorde een hattrick en gaf zelf ook nog de assist bij de 2-1 van Messi in de 50e minuut.
Nog nooit eerder gaf een speler in de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie vijf assists in een wedstrijd en was het niet eerder betrokken bij zes doelpunten. De machine van Inter Miami stopte uiteindelijk bij een stand van 6-2. Messi heeft dit seizoen acht wedstrijden gespeeld in de MLS en kan alweer zeer fraaie cijfers overleggen. De teller staat op tien doelpunten en dertien assists.