Van Nistelrooij zag Drenthe ultieme kans verpesten bij Real Madrid: 'Ik ben linksboetoe'

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 7:57
van nistelrooij
Ruud van Nistelrooij is de geschiedenisboeken ingegaan als één van de beste spitsen die Nederland ooit heeft gehad. De spits speelde onder meer vier jaar voor Real Madrid, en in die tijd heeft hij zich intensief beziggehouden met zijn toenmalige teamgenoot Royston Drenthe. Dat vertelt de oud-voetballer aan RTL.
Drenthe speelde in 2007 een geweldig EK met Jong Oranje en dwong mede daardoor een transfer naar De Koninklijke af. Bij aankomst was hij niet de enige Nederlander; ook Wesley Sneijder, Arjen Robben en Van Nistelrooij speelden in het wit van Real Madrid. Laatstgenoemde heeft nu een boekje opengedaan over zijn ervaringen met Drenthe bij Real. 'Op de trainingen speelde Royston ook weleens linksback. Dan speelde hij tegen Ronaldo, Kaká, Robinho, de buitenspelers van toen. Die vrat hij helemaal op.'

Basisspeler bij Madrid?

De spits zag echt een toekomst voor Drenthe op de linksbackpositie. 'En ook nog met zijn snelheid bij het opkomen. Goede voorzet, goede trap.' Trainer Bernd Schuster overwoog destijds serieus om Drenthe een kans te geven als linksback en overlegde het zelfs met de oud-spits. 'Hij had het er met mij over: Denk je niet dat hij een goede linksback zou kunnen zijn? Als ik dit zo zie. Schuster had wel het idee om hem daar echt een kans te geven. Maar toen zei Royston: Ik ben linksboetoe', vertelt hij lachend. 

Onmogelijk

De oud-spits van onder meer Manchester United probeerde Drenthe over te halen. 'Ik zei: Ja, maar je hebt zeven linksboetoes voor je. Als jij de kans krijgt op linksback. Dit is Real Madrid, hè? Wie weet wat dat met je carrière doet. Dus ik heb daar wel in geïnvesteerd voor Royston, om hem op andere gedachten te brengen, maar het lukte niet. Hij was een echte linksboetoe, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Dus ja, de rest is geschiedenis.' Uiteindelijk kwam Drenthe tot 65 optredens voor Real Madrid. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties