Malen treft oude bekende bij Real Madrid: 'Ik ga hem even niet appen nu, hij is de vijand'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 13:31
copyright proshots 23333464
Donyell Malen staat zaterdag 1 juni met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League, waar Real Madrid de tegenstander is. Voor de camera van Ziggo Sport, die aanwezig is bij een van de trainingen van Dortmund, laat hij zich uit over de komende tegenstander en haar spelers.
'Ik ken natuurlijk hun spelers, iedereen kent hun spelers. Ik heb er met eentje zelfs lang gevoetbald hier', zo doelt Malen op Jude Bellingham, de Engelse middenvelder die afgelopen zomer een transfer van Dortmund naar Madrid maakte. 'Je weet waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en minder leuk vinden. Je moet oppassen dat je bal niet te vroeg verliest, dan komen zij er snel uit, maar wij hebben dat eigenlijk ook. Dus dat wordt een mooi schaakspel', zo geeft Malen aan dat de speelstijlen van de finalisten overeenkomen.
Malen geeft aan dat hij geen contact meer met Bellingham heeft gehad sinds duidelijk was dat ze tegenover elkaar kwamen te staan. 'Normaal gesproken berichten we elkaar wel, maar sinds we in de finale spelen heb ik hem niet meer gesproken. Ik ga hem ook niet appen nu, nu is hij even de vijand', sluit de pijlsnelle aanvaller af met een glimlach.
Voor de 25-jarige rechtsbuiten kan het winnen van de Champions League een eerste kroon op een persoonlijk uitstekend seizoen zijn. Hij scoorde 13 keer in 27 wedstrijden in de Bundesliga en lijkt zich daarmee te hebben verzekerd van een plek in de definitieve selectie van Ronald Koeman voor het EK 2024, dat over twee weken begint. Met hem, en mogelijk ploeggenoot Ian Maatsen, zou Nederland twee extra Champions League-winnaars in de selectie kunnen hebben, wat de kans op eremetaal voor Oranje kan vergroten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties