Oranje-international probeert focus op CL-finale te houden: 'Maar ik hoop dat ik bij Oranje-selectie zit'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 12:00
malen
Ian Maatsen en Donyell Malen bereiden zich momenteel voor op wat misschien wel de grootste wedstrijd van hun leven wordt: de Champions League-finale. Toch zal Malen (net als Maatsen) woensdag ook het nieuws goed in de gaten houden: de aanvaller hoopt namelijk deel uit te maken van de EK-selectie van het Nederlands elftal.
Malen is een belangrijke schakel geweest in de Champions League-campagne van Borussia Dortmund; zo scoorde hij een belangrijke gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen PSV in de achtste finales. Hoewel de finale één van de grootste affiches ter wereld is, hoopt Malen daarna vooral ook naar Zeist te kunnen afreizen. 'Je weet dat het eraan zit te komen, maar ik leef in het moment en geniet van waar we nu staan. Daarna zien we wel. Ik hoop dat ik erbij zit', vertelt Malen aan de NOS.

Ontzettend veel zin

Malen kan niet wachten om de finale van de Champions League te spelen. 'Ik heb gezonde kriebels. Ik heb er echt zin in. Dit is een hele mooie week waarin het moet gebeuren. Of het wachten lastig is? Ja, maar je moet je ook goed voorbereiden. Elke training is scherp, maar we hebben veel plezier. De spelers zijn gefocust op zichzelf. We zijn niet bezig met tegen wie we spelen.'

Underdog-positie 

Real Madrid is de duidelijke favoriet voor de finale die op Wembley gespeeld zal worden, en toch heeft Malen alle vertrouwen in een goede afloop. 'In Europa deden we het tot nu toe goed en stond iedereen zijn mannetje. De finale is een speciale wedstrijd en we zijn hier niet zomaar, maar voor een reden. Nu moeten we het ook afmaken.' Zaterdag 1 juni om 21.00u wordt er afgetrapt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties