Hiddink zeer lovend over oud-collega: ’Dat tekent zijn grootheid’

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 9:45
ancelotti
Zaterdag staan Real Madrid en Borussia Dortmund tegenover elkaar in de strijd om de Champions League. De architect van Real Madrid, Carlo Ancelotti, heeft een goede band met een Nederlandse trainer, namelijk Guus Hiddink. De gestopte Nederlandse oefenmeester heeft zich tegenover De Telegraaf lovend uitgesproken over zijn oud-collega, die zaterdag voor de vijfde keer als trainer de Champions League kan winnen.
De twee trainers lijken qua stijl enigszins op elkaar; zo staan beide heren bekend om het feit dat ze een people-manager zijn. Ook stralen beide trainers veel charisma uit, waardoor ze snel respect weten af te dwingen bij een spelersgroep. 'Er is een foto van ons samen uit 2005, net na AC Milan-PSV', vertelt Hiddink. 'Daarop kun je onze goede band wel aflezen.' De Nederlander trainde in 2005 PSV en haalde de halve finale van de Champions League. Opponent AC Milan ging echter door, omdat de uitdoelpuntenregel destijds nog van kracht was.

Uitstekende manier van werken

Hiddink is lyrisch over de manier van werken van 'Don Carlo'. 'Carlo is een heerlijk mens. Qua trainer doet hij mij een beetje denken aan Ernst Happel. Die kon ook goed met sterren omgaan. Als je authentiek bent, dan kun je dat. De echt grote sterren zijn vaak eenvoudig, die willen alleen maar hun kwaliteiten aan de wereld laten zien.' Bij Real lopen er ook genoeg sterren rond zoals Jude Bellingham, Toni Kroos en Vinicius Júnior.

Slechts een stukje waardering 

Het managen van sterspelers is niet voor iedereen weggelegd; kijk bijvoorbeeld naar Erik ten Hag die het niet goed kon vinden met Cristiano Ronaldo. Volgens Hiddink is het niet moeilijk om absolute sterren hard te laten werken, je moet ze alleen een beetje waardering geven. 'Voelen ze dat, dan heb je ze en kun je de meest egocentrische spelers met elkaar laten samenwerken en ze zelfs het vuile werk laten opknappen. Carlo is daar een meester in. Hij laat de spelers van Real Madrid complementair zijn aan elkaar.'
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties