68-jarige Liverpool-legende ernstig ziek in ziekenhuis

Sportnieuws
zondag, 09 juni 2024 om 18:50
copyright proshots 21019170
Het gaat niet goed met Liverpool-legende Alan Hansen. De voormalig aanvoerder van The Reds ligt momenteel ernstig ziek in het ziekenhuis. De Engelse topclub laat weten in gedachten bij de 68-jarige Schot te zijn.
Het is niet bekend wat Hansen precies heeft, maar het bericht dat Liverpool zondagavond naar buiten bracht, maakt wel duidelijk dat zijn situatie zeer zorgelijk is. ‘De club heeft momenteel contact met de familie van Alan om onze steun te bieden in deze moeilijke tijd. Onze gedachten, wensen en hoop zijn bij Alan en de hele familie Hansen. We zullen verdere updates verstrekken zodra we deze ontvangen en verzoeken dat de privacy van de familie Hansen op dit moment wordt gerespecteerd,’ is te lezen op de website van Liverpool.
De in het Schotse Sauchie geboren Hansen begon zijn loopbaan in Glasgow bij Partick Thistle, waarna hij in 1977 de overstap naar Liverpool maakte. Bij The Reds maakte hij in veertien seizoenen veel successen mee, waaronder acht landstitels, drie Europa Cups, twee FA Cups en drie League Cups.

Hansen speelde meer dan zeshonderd wedstrijden voor Liverpool

‘Jocky’, zoals hij door teamgenoten werd genoemd, staat met 620 wedstrijden op de tiende plaats als het gaat om het aantal optredens voor de club. De Schotse centrale verdediger was ook vier seizoenen aanvoerder van Liverpool. Hansen speelde slechts 26 interlands voor Schotland. Hij deed mee aan het WK 1982 in Spanje, maar Alex Ferguson nam hem vier jaar later niet mee naar het WK in Mexico.
Na zijn loopbaan als voetballer was Hansen nog steeds wekelijks op televisie te zien in miljoenen Britse huiskamers. Van 1992 tot 2014 besprak hij de wedstrijden in de Premier League voor Match of the Day en was hij voor de BBC ook aanwezig bij alle eindtoernooien.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties