Van Gerwen blaast Littler van het bord, maar weet match dart in finale niet te gooien

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 10:50
copyright proshots 23655344
Er stond spanning op de voorlaatste Premier League-avond in Leeds. Michael van Gerwen moést winnen van Gerwyn Price om ervoor te zorgen dat hij punten bleef pakken in de play-offrace, de strijd om plaatsing voor de finaleavond in Londen (23 mei). Zo geschiedde: 'Mighty Mike' leverde onder druk en blies in de halve finale ook de gelauwerde Luke Littler van het bord. Zoete revanche dus voor de ietwat geplaagde topdarter, die alleen de finale niet winnend af wist te sluiten.
Het was op voorhand onzeker of Price überhaupt wat zou kunnen uitrichten tegen Van Gerwen. 'The Iceman' moest de vorige PL-avond overslaan vanwege een beknelde rugzenuw en miste ook het vorige Euro Tour-toernooi. Bij zijn rentree pakte Price in ieder geval weer een aantal legs, maar de broodnodige overwinning ging naar Van Gerwen: 6-3.

Bijna een negendarter

In de halve finale pakte de uitdager uit door Luke Littler om de oren te slaan met een ijzersterk gemiddelde, en bijna een negendarter te gooien. Kort daarna werd het alsnog uiterst spannend, omdat Van Gerwen richting de 4-1 verzuimde zijn beslissende dubbel te gooien (maar Littler ook). Toen dat eenmaal gebeurd was, maakte de Nederlander het eenvoudig af (6-1).

Plaatsing veiliggesteld

In de finale was Van Gerwen ook gewaagd aan favoriet Luke Humphries, en miste hij zelfs een gouden kans om de avond uit te gooien. De hoofdprijs was voor de meervoudig wereldkampioen echter al binnen: Van Gerwen is door zijn twee winstpartijen zeker van de play-offs.

𝗤𝗨𝗔𝗟𝗜𝗙𝗜𝗘𝗗! 🎯 That was a close call with a decider and a missed match dart against Luke Humphries in the final in Leeds! Unfortunately, I couldn't win the final, but I'm happy to have qualified for the playoffs. 💚

Image
Image
Image
Image
884
Reply

Programma Premier League of Darts avond 15

Wedstrijden kwartfinale (do 9-5)Uitslag
Michael van Gerwen-Gerwyn Price6-4
Luke Littler-Peter Wright6-1
Luke Humphries-Rob Cross6-1
Nathan Aspinall-Michael Smith3-6
Wedstrijden halve finale
Michael van Gerwen-Luke Littler6-1
Luke Humphries-Michael Smith6-1
Finale
Michael van Gerwen-Luke Humphries5-6

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties