Van Gerwen druipt af voor eigen publiek: 'Tijd om de knop om te zetten'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 10:37
copyright proshots 23692543
Het had voor Michael van Gerwen een feestje moeten worden donderdag in een uitverkocht sportpaleis Ahoy. De twaalfde speelronde van de Premier League of Darts werd afgewerkt in Rotterdam en Van Gerwen kon rekenen op de steun van ruim tienduizend uitzinnige dartsfans. De avond verliep echter anders dan gehoopt en 'Mighty Mike' moest na één wedstrijd het strijdtoneel verlaten.
Met nog vier speelronden te gaan staat Van Gerwen op een vierde plaats in de stand waarin de eerste vier spelers zich plaatsen voor de play-offs. Het gat met nummer vijf Michael Smith is echter maar twee punten en dus is het oppassen geblazen voor de groene sloopkogel uit Brabant.
De teleurstelling na de nederlaag tegen Luke Humphries was logischerwijze groot bij Van Gerwen. Na afloop liet de darter kon van zich horen via X. 'Te vroeg afgelopen. Helaas kon ik geen overwinning pakken voor het thuispubliek in Rotterdam. Nu is het tijd om de knop om te zetten en me klaar te maken voor de European Darts Grand Prix', luidt de korte reactie van een duidelijk teleurgestelde Van Gerwen.

Winnaar niet blij met omstandigheden

Veel darters klaagden na afloop van de avond in Rotterdam over de omstandigheden op het podium. Het zou er hebben gewaaid en daardoor konden de spelers niet het optimale uit hun spel halen. Winnaar Nathan Aspinall deed er zijn beklag over, maar moest op zijn tong bijten uit angst te worden berispt. 'Ik kan niet zeggen wat ik echt denk, want dan krijg ik een boete, maar de omstandigheden waren inderdaad allerminst goed. Maar het is wel voor iedereen hetzelfde', zegt Aspinall tegenover de aanwezige pers in Ahoy.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties