Oud-darter maakt zich zorgen om Van Gerwen: 'Hij leek me wat vermoeid'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 10:13
van gerwen
Michael van Gerwen zit niet in de beste fase van zijn loopbaan. De Brabander worstelt zich het jaar door en wacht op het moment dat de grote resultaten weer geboekt worden. Door de immense concurrentie blijven deze vooralsnog uit en dreigt er zelfs een voortijdige exit in de Premier League of Darts. Donderdagavond kan Van Gerwen revanche nemen op de dramatische avond van vorige week.
In een volgepakt Ahoy voelde Van Gerwen zich een week geleden gesteund door duizenden landgenoten. Zij schreeuwden hem naar een goed resultaat, maar 'Mighty Mike' kon het niet waarmaken in zijn wedstrijd tegen Luke Humphries. De top-4 van de stand plaatst zich voor de play-offs van de Premier League of Darts. De Nederlander staat nu op de vierde plaats, maar voelt op twee punten achterstand de hete adem van Michael Smith.
Donderdag speelt Van Gerwen in de eerste ronde tegen de nummer laatst Peter Wright. Voormalig Premier League-winnaar Glen Durrant ziet dat als de meeste gunstige tegenstander voor de groene sloopkogel op dit moment. 'Peter zal willen dat de Premier League Darts zo snel mogelijk voorbij is. Ik heb hetzelfde meegemaakt in 2021 toen ik laatste eindigde. Michael moet daarvan profiteren om de nodige punten binnen te halen voor de play-offs', luiden de woorden van Durrant.

Van Gerwen oogt vermoeid

De Engelsman ziet dat zijn oud-collega de laatste tijd niet in beste doen is en adviseert de Nederlander. 'Ik was een tijdje geleden met hem in Schotland en daar deed hij vier exhibitietoernooien op drie dagen. Hij zei met toen al dat hij worstelt met het evenwicht tussen zijn dartscarrière en privéleven. Hij leek me wat vermoeid. Dat is dus iets dat hij zal moeten zien op te lossen. Want het is toch belangrijke om op tijd en stond je rust te nemen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties