Programma Premier League of Darts: Cruciale één-op-één voor Van Gerwen

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 10:20
michael van gerwen
De Premier League of Darts nadert zijn laatste avond. In de voorlaatste ronde zijn de acht toppers van het circuit te gast in Leeds, waar het dartsfestijn van de PDC al jaren op bezoek komt. Voor Michael van Gerwen, Nathan Aspinall en Michael Smith spant het er donderdagavond extra om: als zij de finaleavond (ook wel de play-offs) van 23 mei in Londen willen halen, moeten zij hoe dan ook presteren. Voor Van Gerwen betekent dit dat hij sowieso moet winnen van Gerwyn Price, die de vorige Premier League-avond miste.
Price had last van een beknelde rugzenuw en miste niet alleen de vorige avond, maar ook het voorbije Euro Tour-toernooi. Doordat hij al is uitgeschakeld in de strijd om de play-offplekken, kan 'The Iceman' wel zonder druk de strijd met Van Gerwen aangaan.

Krachtmeting

Er zal Van Gerwen veel aan gelegen zijn om zich bij de beste vier te voegen: zo kan hij aantonen dat hij de aansluiting met de twee 'Lukes' (die zich in Aberdeen allebei al wisten te plaatsen) niet aan het verliezen is en zich voorbereiden op een tekenende krachtmeting in Londen. Op dit moment staat Mighty Mike één puntje achter Aspinall en ademt Michael Smith hem in de rug. Omdat Aspinall en Smith tegen elkaar spelen, gaat één van die twee het Van Gerwen dus al een stuk moeilijker maken als hij van Price verliest.

Programma Premier League of Darts avond 15

Wedstrijden kwartfinale (do 9-5)Uitslag
Michael van Gerwen-Gerwyn Price
Luke Littler-Peter Wright
Luke Humphries-Rob Cross
Nathan Aspinall-Michael Smith

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties