Van Bronckhorst gaat uitdagende tijd tegemoet: 'Besiktas financieel niet heel sterk'

Sportnieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 10:00
copyright proshots 22411020
Ryan Babel denkt dat Besiktas een goede keuze heeft gemaakt met het aanstellen van Giovanni van Bronckhorst. De oud-speler van Galatasaray én Besiktas stelt dat de komst van Van Bronckhorst en José Mourinho heel goed is voor het Turkse voetbal. De Portugese oefenmeester tekende afgelopen weekend zijn contract bij Fenerbahçe, terwijl de nieuwe klus van de Oranje-international woensdag wereldkundig werd gemaakt. 
'De verwachtingen zijn hoog bij grote buitenlandse namen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de trainers', vangt Babel aan in gesprek met De Telegraaf. 'Fenerbahçe heeft Mourinho binnengehaald. Mooi voor het Turkse voetbal dat Gio er nu ook is.' Mourinho werd in januari ontslagen bij AS Roma. De manager staat erom bekend dat hij bij iedere club waar hij komt prijzen pakt, en het is hem dan ook bij bijna elke club (behalve Tottenham Hotspur, red.) gelukt om minimaal één prijs te winnen. Bij AS Roma won Mourinho de Conference League door in de finale Feyenoord te verslaan.

Ervaringsdeskundige 

Babel weet precies bij wat voor club Van Bronckhorst terecht komt, aangezien hij zelf tussen 2017 en 2019 voor Besiktas speelde. 'Op dit moment is Besiktas financieel niet heel sterk. Ik vrees dat de club ook spelers moet verkopen om geld vrij te maken. De club heeft moeilijke jaren achter de rug, maar men is aan het bouwen aan een nieuwe ploeg en er zitten grote talenten in de selectie. Het is wel een heel leuke club om coach van te zijn. Het stadion zit in hartje Istanbul, de fans zijn waanzinnig fanatiek en dat wordt vaak gebruikt als een groot thuisvoordeel.'

Absolute topclub 

Toch kunnen de fans het ook lastig maken om te presteren. 'Besiktas is wel een echte topclub in Turkije, traditioneel bij de topdrie. Ik heb ze ooit vergeleken met Feyenoord. Samen met Galatasaray en Fenerbahçe speelt Besiktas altijd om de titel. Als speler moet je ook niet denken dat het hier holiday time is. Je moet echt aan de bak, ook omdat de Turken weten dat buitenlanders, spelers én trainers, goed worden beloond.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties