Dit is hoe Nederland waarschijnlijk gaat aantreden tegen Canada: Wie vervangt Frenkie de Jong?

Sportnieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 13:45
copyright proshots 24815259
Het Nederlands elftal speelt donderdagavond zijn eerste van twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK. Canada is de tegenstander die Nederland zal moeten verslaan, al zal daar niet alleen maar de focus op liggen. Bondscoach Ronald Koeman moet in de oefenwedstrijden proberen zijn ideale elf samen te stellen, en zal ook kijken welke formatie Oranje het beste past.
Aangezien Canada hoogstwaarschijnlijk in een 5-3-2 formatie aan gaat treden, is de verwachting dat Koeman juist in een 4-3-3 formatie zal spelen. De keeper is al bekend: Bart Verbruggen zal tijdens de twee oefenwedstrijden en het gehele EK het doel van Oranje beschermen. Als rechtsback speelt logischerwijs Denzel Dumfries. In het hart van de defensie is de verwachting dat Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt gaan spelen; de twee zijn al aan elkaar gewend en Koeman moet zekerheid inbouwen richting het EK. Zekerheid en Koeman gaan hand in hand, en dat is ook de reden dat Nathan Aké als linksback zal gaan spelen.

Weinig spelers veel plek 

Op het middenveld is het behelpen. Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners hebben nog geen minuut getraind met Oranje door verplichtingen bij hun clubs (AC Milan en Atalanta) en zijn niet beschikbaar. In de oefenwedstrijd tegen Duitsland speelden Joey Veerman en Jerdy Schouten samen, en dat ging redelijk. De verwachtingen is dan ook dat zij tegen Canada weer een duo gaan vormen. Op de nummer tien-positie zal Koeman Georginio Wijnaldum opstellen, mede omdat hij daar weinig alternatieven heeft. Xavi Simons speelt in Oranje doorgaans vanaf de flank.

Weinig smaken 

In de aanval heeft Oranje weinig smaken als het op buitenspelers aankomt. Aan de linkerkant wordt Cody Gakpo verwacht. In de spits moet Memphis Depay het weer laten zien na een moeilijk seizoen bij zijn club Atlético Madrid. Om het elftal compleet te maken is de verwachting dat Donyell Malen op de rechterflank gaat spelen.
Verwachte opstelling Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Veerman, Schouten, Wijnaldum, Gakpo, Memphis, Malen.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties