Sneijder laakt kritiek op Frenkie de Jong: 'We mogen niet van hem verwachten dat hij duels beslist'

Sportnieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 14:00
frenkie de jong barcelona
Wesley Sneijder is het niet eens met de actuele kritiek op Frenkie de Jong. Ruud Gullit was in zijn column voor De Telegraaf zeer kritisch op de middenvelder: hij vindt dat De Jong geen wedstrijden beslist en in die hoedanigheid niet belangrijk (genoeg) is voor het Nederlands elftal. Volgens Sneijder is die kritiek niet terecht, al blijft de oud-voetballer zelf ook kritisch.
'Dat vergeten we nog wel eens in Nederland, dat Frenkie geen tien is', vangt Sneijder aan bij De Oranjezomer. 'Ik vind hem meer een zes en een controleur die een verbindingsspeler moet zijn. Je kan niet verwachten dat hij bij Virgil van Dijk de bal ophaalt, het hele veld oversteekt en de bal vervolgens in de winkelhaak schiet of een assist geeft. Dat kan je gewoon niet verwachten. Ik vind Frenkie totaal geen nummer tien, maar goed.' Sneijder houdt wel een slag om de arm. 

Punt van kritiek 

De oud-middenvelder is namelijk niet alleen maar positief over de middenvelder van FC Barcelona. 'Hij is niet constant genoeg geweest de afgelopen jaren. Dat gaat toch aan je vreten. Frenkie is geen Robben. Die is ook veel geblesseerd geweest, maar heeft wel veel wedstrijden beslist voor zijn clubs. Op het WK stond hij er en was hij bepalend. Die pech heeft Frenkie. Het is een grote voetballer, maar dat mogen we niet van hem verwachten.'

Stevige kritiek 

Gullit uitte zijn ferme kritiek op De Jong niet alleen in zijn recente column, maar ook op televisie. 'Iedereen verlangt altijd naar Frenkie de Jong. Dan blijkt dus dat iedereen blij is dat hij die belangrijke rol heeft, maar als jij alleen maar passt en alleen maar afgeeft, dan ben je niet belangrijk', zei hij bij Rondo. Als reactie op de uitlatingen van de oud-voetballer, gaf De Jong aan afhankelijk te zijn van anderen, maar dat vindt Gullit een probleem. 'Daarmee geef je aan dat je afhankelijk bent. Je kan dus alleen maar goed spelen als de teamprestatie goed is?'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties