Update | Verhoeven wankelt, maar wint Glory Grand Prix op grandioze wijze

Sportnieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 23:13
copyright proshots 14035810
Zaterdag 9 maart is het weer tijd voor Glory! In het Arnhemse Gelredome staat het event Glory Grand Prix op het programma met onder meer Rico Verhoeven die in actie komt. Het zal een heerlijke avond gaan worden met maar liefst zeven gevechten op topniveau. Wij hebben alle praktische informatie voor je op een rijtje gezet.
Rico Verhoeven, Levi Rigters, Tariq Osaro, Benjamin Adegbuyi, Sofian Laïdouni, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh en Nabil Khachab zijn de acht deelnemers aan de Glory Grand Prix. De winnaar mag naast de felbegeerde beker ook een geldprijs mee naar huis nemen van een half miljoen euro.
Het toernooi om de Grand Prix-titel begint met vier kwartfinales, waarin twee vechters het tegen elkaar opnemen. Elke winnaar stoot door naar de halve finale en daarna vechten twee knokkers tegen elkaar voor de titel in de finale.

Verhoeven kiest direct zwaarst mogelijke opponent

Verhoeven mocht zelf zijn tegenstander uitkiezen voor de wedstrijd in de kwartfinales. De Nederlander koos meteen voor de hoogst geklasseerde deelnemer, Sofian Laïdouni.
Tegenover Sportnieuws was Verhoeven duidelijk over zijn gemaakte keuze. 'Ik dacht: laten we meteen de hoogst geplaatste kiezen. Dan hebben we die maar weggewerkt. Voordat mensen weer gaan zeggen van: 'Oh, hij kiest de laagst geklasseerde tegenstander, hij wil een makkelijk eerste gevecht.'

Waar kan je Glory Grand Prix live kijken?

Het toernooi begint zaterdagavond om 18.30u en zal duren tot ongeveer 23.00u. Wil je niets missen van een avond vol vechtsport? Dan ben je bij Videoland aan het juiste adres. Daar worden alle duels live uitgezonden. Om deze zender te kunnen bekijken heb je wel een abonnement nodig. De voorbeschouwing op Videoland start om 17.00u.

Hoe laat speelt Rico Verhoeven tegen Sofian Laïdouni

De wedstrijd tussen Verhoeven en Laïdouni begint naar verwachting rond 20.15u.

Update 20.23u | Verhoeven naar halve finales

Rico Verhoeven heeft zich geplaatst voor de halve finales van Glory Grand Prix. Tijdens zijn eerste partij in de Gelredome was ‘The King of Kickboxing’ oppermachtig tegen de Fransman Sofian Laïdouni. Verhoeven won het duel op punten. De zwaargewichtkampioen vecht later op de avond tegen Nabil Khachab, die Verhoeven’s trainingsmaatje Benjamin Adegbuyi zonder al te veel moeite op punten elimineerde. Dit gevecht zal rond 22.15u plaats vinden.

Update 22.24u | Verhoeven na verhit gevecht naar finale

Rico Verhoeven heeft zich geplaatst voor de finale van Glory Grand Prix. Verhoeven, die zijn kwartfinale tegen de Fransman Sofian Laidouni overtuigend won, had het behoorlijk lastig in de halve finale tegen Nabil Khachab en moest regelmatig achteruit. Met name met trappen in de buik van de 157 kilo zware Khachab wist Verhoeven voldoende te scoren om de wedstrijd op punten te winnen.
Na afloop van het duel liep het in de ring uit de hand. Verhoevens oude rivaal Jamal Ben Saddik schopte richting het hoofd van Verhoeven, waarna er door Verhoeven en begeleiders van beide vechters over en weer gevochten werd.
De finale tegen Levi Rigters wordt om 22.45u gespeeld.

Update 23.09u | Beestachtige Verhoeven wint Glory Grand Prix

Na een weergaloze eindstrijd heeft Rico Verhoeven beslag gelegd op de titel in de Glory Heavyweight Grand Prix. In ronde twee leek het voor Verhoeven mis te gaan tegen Levi Rigters nadat hij met achterwaartse dreun flink in het nauw werd verdreven. Maar Verhoeven kwam terug en met twee knockdown legde de Nederlander beslag op deze grootse titel en de cheque van maar liefst een half miljoen euro.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties