Verhoeven barst van het vertrouwen: 'Weet zeker dat ik deze Glory Grand Prix win'

Sportnieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 15:25
copyright proshots 14034880
Rico Verhoeven barst van het vertrouwen in aanloop naar zijn deelname aan de GLORY Grand Prix, die zaterdag plaatsvindt in stadion GelreDome. De wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht beschouwt de aankomende wedstrijd als een nieuw hoogtepunt in zijn tot nu toe indrukwekkende carrière, op voorwaarde dat hij het toernooi wint.
Verhoeven heeft de afgelopen jaren al meermaals bewezen de beste te zijn in zijn gewichtsklasse. Aankomend weekend staat zijn wereldtitel echter niet op het spel staat tijdens het evenement in Arnhem, toch is zijn vastberadenheid om te winnen onverminderd hoog. Zijn besluit om deel te nemen aan dit toernooi, aangekondigd in december, verraste velen.
Tijdens de persconferentie in Amsterdam, vlak voor het toernooi, stak Verhoeven zijn motivatie niet onder stoelen of banken. 'Ik heb er heel veel zin in en zal ook deze Grand Prix op mijn naam schrijven. Dit wordt de kers op de taart.' Om daadwerkelijk de Grand Prix te winnen, moet de 34-jarige Verhoeven op één avond drie overwinningen behalen, te beginnen met zijn kwartfinale tegen de Fransman Sofian Laidouni.

Kers op de taart voor Verhoeven

Op de persconferentie werd Verhoeven gevraagd of hij zichzelf nog steeds als wereldkampioen zou beschouwen als hij de Grand Prix niet zou winnen. Hij antwoordde dat een toernooi met acht deelnemers niet te vergelijken is met een rechtstreeks titelgevecht.
'Het is belangrijk om te beseffen dat de beste vechter niet altijd wint tijdens een toernooi,' merkte hij op, verwijzend naar de fysieke risico's die gepaard gaan met een intens evenement als de Grand Prix. 'Je kunt altijd uitvallen door een blessure of om andere redenen.'
Als Verhoeven de kwartfinales doorstaat, zal hij het in de halve finales opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Nabil Khachab en Benjamin Adegbuyi. Voor Verhoeven maakt het niet uit wie zijn tegenstander zal zijn. 'Ik ben al een tijdje bezig met het maken van de taart en nu ga ik de kers erop zetten.'
Voor de winnaar van de Grand Prix ligt een prijzenpot van 500.000 dollar klaar. Naast de zwaargewichtklasse vinden er op zaterdagavond ook twee titelgevechten plaats in de lichtgewicht- en lichtzwaargewichtsklasse.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties