Update II: Ook Italiaanse voetbalbond schorst Mourinho na wangedrag

Update II: Ook Italiaanse voetbalbond schorst Mourinho na wangedrag

Je moet José Mourinho niet boos maken. Zo ondervond ook scheidsrechter Antony Taylor na afloop van de Europa League-finale. De Britse arbiter gaf tijdens de wedstrijd geen penalty aan AS Roma nadat er overduidelijk een handsbal was gemaakt door een Sevilla-verdediger. En dat moest Taylor op het parkeerdek bekopen met een flinke tirade. 'Jij bent een f*cking schande', beet de Portugees hem toe.

Dat Mourinho een slechte verliezer is weten we al een aantal jaren. Na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla moest iemand de kop van jut zijn en dat werd scheidsrechter Taylor. Op het parkeerdek van de Puskas Arena in Boedapest zag Mourinho bij vertrek de arbiter van dienst voorbij komen. En toen kwamen de frustraties naar boven bij de trainer van AS Roma. Er volgde een scheldtirade waarbij Mourinho liet blijken niet veel waardering te hebben voor de Brit. 'Jij bent een f*cking schande', waren de weinig liefkozende woorden van de trainer.

Mourinho leed zijn eerste nederlaag als coach in een Europese finale. 'Ik heb vijf finales gewonnen, maar ik ben nooit trotser geweest dan vandaag. De jongens hebben alles gegeven', zei de flamboyante trainer, die dus weinig waardering kon opbrengen voor Taylor. De scheidsrechter nam volgens hem te veel beslissingen die nadelig uitpakten voor zijn ploeg. 'Het was een onrechtvaardige nederlaag', aldus Mourinho, die uit teleurstelling zijn medaille naar de tribunes smeet.

Update 21 juni: UEFA schorst Mourinho na wangedrag

De UEFA heeft AS Roma-trainer José Mourinho een flinke straf opgelegd. De Portugees wordt door de Europese voetbalbond voor vier Europese wedstrijden geschorst voor zijn wangedrag na de door Roma verloren finale tegen Sevilla in de Europa League. Mourinho beledigde scheidsrechter Anthony Taylor toen hij hem na de wedstrijd op de parkeerplaats bij het stadion in Boedapest tegenkwam. Van het incident doken filmpjes op, waarna al snel werd gespeculeerd over de straf die de oefenmeester zou krijgen.

Update 28 juni: Ook Italiaanse bond schorst Mourinho

José Mourinho is niet alleen in Europa geschorst voor komend seizoen, ook in de Serie A moet hij wat duels missen. De coach van AS Roma is ook gestraft voor het beledigen van scheidsrechter Daniele Chiffi en daarom moet hij de eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen vanaf de tribune toekijken.

Mourinho werd woest op Chiffi, na het gelijkspel tegen Monza afgelopen seizoen. 'Hij is vreselijk, hij legt geen enkele menselijke connectie en hij heeft geen empathie', waren de woorden van de Portugese driftkikker. De Italiaanse voetbalbond laat hem hier niet mee wegkomen en schorst hem dus voor de eerste twee competitiewedstrijden.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Europa League

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties