Verstappen wederom met stomheid geslagen: 'Had dit echt totaal niet verwacht'

Sportnieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 18:40
copyright proshots 25268827
Max Verstappen heeft in Italië op fenomenale wijze poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna veroverd. De onderlinge verschillen waren wel erg klein, en dus greep Verstappen alles aan op een klein voordeeltje te pakken. Daarbij zou de samenwerking met Nico Hülkenberg belangrijk zijn.
Verstappen was na afloop van de kwalificatie enorm verbaasd met weer een poleposition. 'Ik had dit echt totaal niet verwacht. Het was tot nu toe een enorm moeilijk weekend, en ook in de derde vrije training was het nog niet goed. We voerden nog een paar veranderingen door aan de auto, en dan voelt het opeens een stuk beter aan', vertelt de Limburger bij Viaplay'Het zit allemaal dicht bij elkaar natuurlijk, maar het ging een stuk beter. Dat we dan uiteindelijk nog poleposition pakken, is natuurlijk heel mooi.'
'Ja, bizar', zegt Verstappen over het feit dat hij alle kwalificatiedelen uiteindelijk als snelste afsloot. 'Uiteindelijk kwam het gevoel een beetje terug, en ik had meer vertrouwen in de auto. De balans was gewoon iets beter. Dan moet je er wel nog voor vechten ten opzichte van de andere teams, want die hebben ook best wel stappen gezet natuurlijk. Als je dan nog altijd vooraan staat, is dat wel top', vertelt de 39-voudig polesitter.

Verstappen gebruikt trucje

Verstappen wist dat de verschillen klein waren, met beide McLaren-coureurs uiteindelijk binnen één tiende van een seconde, en de Nederlander greep daarom alles aan om zijn rivalen te verslaan. Aangezien Sergio Pérez Q3 niet haalde, gebruikt Verstappen een bevriende collega van een ander team, dat geen directe concurrent is: 'Ik gaf Nico (Hülkenberg, red.) een slipstream voor bocht zeventien (de voorlaatste bocht naar links, red.), en toen gaf hij me een slipstream naar de eerste bocht.'
Die slipstream bleek behoorlijk effectief te zijn. 'Ik kwam iets te hard aan bij de eerste bocht, want ik remde iets te laat, dus ik verloor weer wat van die extra tijd in bocht twee. Misschien heeft het net genoeg geholpen voor die poleposition', meent Verstappen, die minder dan een tiende voorsprong had op beide McLaren-coureurs. 'Als je zo'n moeilijk weekend hebt, moet je alles bij elkaar rapen om dan vooraan te staan.' Verstappen weet dat Hülkenberg hem ook bewust hielp omdat hij de Duitser ook een voordeeltje gaf. 'Ja, zo werkt het wel', zegt Verstappen over zijn handige trucje.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties