Update: Deckers kansloos ten onder op Rosmalen tegen Goffin

Update: Deckers kansloos ten onder op Rosmalen tegen Goffin

Na al het gravelgeweld op Roland Garros wordt aankomend weekend alweer de overstap gemaakt naar het grasseizoen. De Libema Open moet het doen zonder titelverdediger Tim van Rijthoven, maar kent in het kwalificatietoernooi een speler om naar uit te kijken. Alec Deckers, de zoon van Richard Krajicek, maakt zijn opwachting en hoopt zich voor de eerste keer in zijn loopbaan te plaatsen voor een ATP-toernooi. Deckers kijkt enorm uit naar een optreden in eigen land. 'Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan', aldus de opgewekte tennisser in gesprek met De Telegraaf.

Denken we aan gras en aan tennis dan dwalen onze gedachten al heel snel af naar de zomer van 1996. Richard Krajicek won Wimbledon en stal daar de harten van alle Nederlandse sportfanaten. 27 jaar naar dato zien we met Alec Deckers de zoon van Krajicek die na Van Rijthoven vorig jaar de volgende Nederlandse sensatie op het gras van Rosmalen wil worden. De afgelopen jaren zat het niet mee bij de 23-jarige tennisser, met name op fysiek vlak niet.

Gescheurde enkelbanden, problemen met zijn elleboog en een knieblessure dwongen hem meer rust te nemen dan hem lief was. Geregeld was hij maanden uit de roulatie. Niet alleen fysiek had Deckers het lastig, ook mentaal hakten de blessures erin. 'Ik wilde zó graag spelen, maar mijn lichaam hield me tegen. Ik was wel tennisser, maar zo voelde het lange tijd niet, want ik kon toch nooit de baan op. Toen heb ik een periode getwijfeld of ik moest stoppen. De mensen om mij heen hadden op een gegeven moment meer vertrouwen in mij dan dat ik in mezelf had', aldus Deckers die veel steun vond bij zijn vader die in zijn actieve loopbaan ook het nodige blessureleed kende.

In de moeilijke periodes ontdekte Deckers hoe mooi het eigenlijk is dat hij veel met zijn vader kan delen. 'Hij heeft in zijn carrière ook momenten gehad dat het minder ging en daar moest hij natuurlijk ook doorheen. Ik vond herkenning bij hem en realiseerde me dat het bijzonder is dat hij mij adviezen kan geven die hem destijds zelf hebben geholpen. Zijn tips zijn heel waardevol. En dan niet alleen die over mijn service of forehand, maar juist de adviezen over hoe om te gaan met tegenslagen zijn heel belangrijk voor me. Ik heb daar veel geluk mee. Juist als het minder gaat, spreek ik hem veel. Hij begrijpt mij als geen ander.'

ATP-debuut lonkt voor Deckers

Nu Deckers weer fit is, is hij vastberaden om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. 'Ik heb heel veel geluk met de mensen om mij heen, maar lange tijd had ik dat niet met mijn lichaam. Nu ik fysiek weer sterker ben, heb ik daarom heel veel zin om weer lekker wedstrijden te spelen en ritme op te doen. Ik geniet zo van deze sport. Tennis brengt heel veel vreugde in mijn leven.' En het gaat alleen maar mooier worden nu Deckers zich voor het eerst kan plaatsen voor een ATP-toernooi.

Eigenlijk zou hij vorig jaar al deelnemen aan de kwalificaties van het grastoernooi in Rosmalen, maar toen gooide wederom een blessure roet in het eten. 'Toen ik twee weken geleden het verlossende telefoontje kreeg dat ze een wildcard voor me hadden, was ik natuurlijk dolblij. Dit wordt mijn debuut op het hoogste niveau.'

Zaterdag is het zover voor Deckers. Dan speelt hij zijn eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi. Vanaf de kant zal er de nodige support zijn. 'Natuurlijk is mijn pa aanwezig. Daarnaast komen veel familieleden en vrienden kijken. Het wordt supervet.' Grappig detail: Deckers heeft nog nooit een wedstrijd op gras gespeeld. Getraind heeft hij er overigens wel al eens op. En niet op de minste locatie. 'Ik heb met mijn vader op Aorangi, het trainingscomplex van Wimbledon, getraind. Maar dat was het. Ik ben zelf dus ook heel benieuwd hoe het zal gaan.'

Deckers speelt zaterdag om 11.00u tegen de Belg David Goffin (ATP-111). Met Goffin treft de Nederlander de voormalig nummer zeven van de wereld.

Update 10 juni: Deckers kan niet stunten

Onder toeziend oog van vele toeschouwers is het Alec Deckers niet gelukt zich te plaatsen voor de tweede ronde in de kwalificatie voor het ATP-toernooi van Rosmalen. De zoon van Richard Krajicek ging met 6-4 en 6-1 onderuit tegen de voormalig nummer zeven van de wereld, David Goffin.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties