Ajax-verdediger opvallend positief over zichzelf: 'Kan terugkijken op een goed seizoen'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 9:23
rensch
Ajax kreeg het afgelopen seizoen maar liefst 61 doelpunten tegen in de Eredivisie maar toch is Devyne Rensch tevreden over zijn eigen prestaties. Het was een zeer moeilijk jaar, maar volgens de verdediger heeft hij wel stappen gezet in zijn ontwikkeling.
'Ik begon niet op mijn best', begint Rensch tegenover Ajax TV. 'We hadden natuurlijk lastige maanden. Maar ik denk dat ik het goed heb opgepakt, vooral ook als je kijkt naar de positie waarop ik heb gespeeld. Ik heb meer centraal dan rechtsback gespeeld. Ik heb het best goed gedaan en kan terugkijken op een goed seizoen.' De verdediger kwam in totaal 29 keer in actie tijdens het Eredivisie-seizoen, scoorde twee goals en gaf vijf assist. In 2020 maakte Rensch zijn debuut voor de Amsterdammers en inmiddels is hij ondanks veel kritiek uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler.

Puntje van kritiek 

De verdediger blijft wel enigszins kritisch op zichzelf. 'Er zaten mindere wedstrijden tussen, maar over het algemeen heb ik heel veel goede wedstrijden gespeeld. Ook op de centrale positie, waarop ik misschien niet het best ben. Maar ik kan tevreden terugkijken op mijn eigen seizoen. Ik had wel liever gehad dat we als team een goed seizoen hadden gedraaid dan individueel.' Ajax werd vijfde en plaatst zich daarmee voor de voorronde van de Europa League.

Het geraamte van Ajax

Rensch zal aankomend seizoen meer druk op zijn schouders gaan voelen. Hij is samen met Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Jorrel Hato aangewezen om 'het geraamte' van de selectie te gaan vormen. Het lijkt daarom ook uitgesloten dat één van de vier genoemde speler zal gaan vertrekken uit Amsterdam. Rensch heeft nog wel een contract voor één jaar, tot de zomer van 2025.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties