Opnieuw onrust in Barcelona: 'Laporta draait 180 graden door uitspraken Xavi'

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 9:45
copyright proshots 22396850
Waar FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta geruime tijd met succes heeft geprobeerd hoofdtrainer Xavi Hernández te behouden, wil hij nu toch van hem af. Verschillende Spaanse media treden naar buiten met het nieuws dat het clubicoon volgens seizoen niet meer in dienst van de Catalanen zal coachen. Een paar maanden terug was Laporta nog zeer lovend over de oefenmeester, maar een aantal kritische uitlatingen zouden er nu voor gezorgd hebben dat de voorzitter 180 graden is gedraaid.
Xavi trad in januari naar buiten met het nieuws dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen bij FC Barcelona. In april besloot hij tijdens een gesprek met sportief directeur Deco om tóch aan te blijven en zijn contract (dat loopt tot en met 2025) uit te dienen. Laporta was daar ook erg enthousiast over, omdat hij graag wilde dat Xavi bleef.

Situatie is veranderd 

Inmiddels lijkt de vork toch weer anders in de steel te zitten. Onder meer RAC1, Sport en Catalunya Radio melden namelijk dat Laporta boos is op Xavi en serieus overweegt om de oefenmeester alsnog te ontslaan. Dat komt door recente uitspraken van Xavi voorafgaand aan de wedstrijd tegen UD Almería (donderdag, 0-2 winst), waar de hoofdtrainer zich uitsprak over de financiële situatie van de club. Zijn woorden zijn niet goed gevallen bij de trotse voorzitter. 'De fans moeten begrijpen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden', sprak de oud-middenvelder. 'Toen zei onze trainer: ik wil die speler, die speler en die speler halen. Nu kan dat niet meer.'

Binnenkort knoop doorhakken 

'Wij zijn niet in die omstandigheden, zoals een Real Madrid of andere Europese teams dat wel zijn. Maar dat betekent niet dat we niet om de prijzen willen spelen. We hebben tijd nodig.' Deze woorden zijn bij Laporta in het verkeerde keelgat geschoten en die zou ondertussen al aansturen op een ontslag voor de Spanjaard. Hij zal het eerst gaan overleggen met Deco, maar die verblijft momenteel door privéredenen in Porto.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties