Transfer van het jaar? Transfervrij gehaalde verdediger al betrokken bij 29 doelpunten

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 13:13
grimaldo
Het sprookje van Bayer Leverkusen blijft maar voortduren. De club is al 47 wedstrijden ongeslagen, doorbrak de hegemonie van Bayern München in de Bundesliga door de eerste landstitel in de geschiedenis te winnen en staat met één been in de finale van de Europa League. Een van de uitblinkers van de ploeg die geleid wordt door hoofdtrainer Xabi Alonso is linksback Grimaldo.
Grimaldo staat al jaren te boek als een toptalent, maar wist nooit door te breken bij FC Barcelona. Benfica pikte hem voor een kleine som van 2,10 miljoen euro op, en in zeven seizoenen in Portugal ontwikkelde hij zich tot een uitstekende linksback. Toch bleef hij tot een paar maanden voor zijn 28ste verjaardag in Portugal en na 303 wedstrijden, waarin hij 29 keer scoorde en 66 keer assisteerde besloot hij over te stappen naar Bayer Leverkusen, dat geen transfersom voor hem hoefde te betalen.
In Duitsland heeft Grimaldo zijn toch al nette cijfers nog verder opgeschroefd. Alonso gebruikt de vleugelverdediger steeds vaker als linksmidden en op deze nieuwe positie is de Spanjaard goed voor maar liefst 11 doelpunten en 18 (!) assists in 46 wedstrijden. Hij maakte ook, pas op 28-jarige leeftijd, zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg en heeft een goede kans om mee te gaan naar het EK 2024.
Grimaldo zag zijn transferwaarde stijgen naar 45 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl, waarmee hij een van de spelers was die zijn marktwaarde ten opzichte van zijn transfersom het meest zag stijgen. Een andere kandidaat voor de beste transfer van deze zomer was Jude Bellingham naar Real Madrid. Hij was al betrokken bij 31 doelpunten in 37 wedstrijden en zag zijn marktwaarde stijgen naar 180 miljoen euro. Hij kostte echter maar liefst 105 miljoen euro, waardoor de extreem goede prestaties van de twintigjarige Engelsman wel enigszins te verwachten waren.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties