Ajax geïnteresseerd in geflopte aanvallende middenvelder van 5,5 tot 10 miljoen euro

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 11:19
swedberg
Ajax is geïnteresseerd in Williot Swedberg, zo meldt het Spaanse Relevo. De twintigjarige aanvallende middenvelder zou al meerdere malen bekeken zijn door scouts van de Amsterdamse club. Swedberg zou 'een van de leiders van het nieuwe project' moeten worden en tussen de 5,5 en 10 miljoen euro moeten kosten.
Swedberg koos in de zomer van 2022 voor 5,5 miljoen euro voor de Spaanse club en volgens Relevo grepen Ajax en Club Brugge destijds mis. Inmiddels zou Ajax opnieuw interesse hebben in de nummer tien, die zijn prijskaartje nog amper waard gemaakt heeft. In LaLiga speelde hij in twee jaar slechts 277 minuten, waarin hij wel vier doelpunten wist te maken. De meeste minuten maakte hij in het bekertoernooi.
'Hij was in zijn eerste jaar een geest, en in het tweede seizoen werd hij ook niet op het veld gezien', zo omschrijft Relevo de situatie. Onder drie opeenvolgende managers kreeg hij amper minuten, pas toen Claudio Giráldez González halverwege maart aangesteld werd kwam er meer perspectief voor Swedberg. Hij kreeg zijn eerste basisplaats in de competitie sinds zijn overstap, al was dat wel als linksbuiten.
Ajax lijkt een duidelijk plan met Swedberg te hebben. Hij zou zowel bij Celta de Vigo als Jong Zweden regelmatig gescout zijn en Swedberg 'is een van de kopstukken van hun nieuwe project komend seizoen', aldus de Spaanse krant. Ajax zou zelfs meer dan de 5,5 miljoen euro willen betalen die Celta zelf betaald heeft, al wil het niet verder gaan dan tien miljoen euro.
Een huurconstructie lijkt voor Celta een uitkomst, aangezien ze nog altijd geloven in de potentie van de 20-jarige Zweed. Relevo schrijft echter dat een vertrek op huurbasis uitgesloten is en de club is ervan overtuigd dat hij onder Claudio Giraldez González tot volle wasdom zal komen. Zijn marktwaarde bedraagt volgens Transfermarkt momenteel 2,5 miljoen en Swedberg ligt nog vast tot 2027.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties