The Sun weet het zeker en maakt Ajax-supporters vast warm voor primeur: 'Oud-Ajacied kan terugkeren'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 20:50
copyright proshots 20279735
Ajax moet komende zomer de selectie gaan verversen en zal zeker de nodige talenten willen aantrekken, maar in combinatie met talent heb je ook ervaring nodig. En dat is precies waar Christian Eriksen voor moet gaan zorgen, stelt The Sun. De Britse krant houdt nog wel een slag om de arm: als er een nieuwe manager komt, zal Eriksen eerst daarmee in gesprek gaan en afwachten hoe diegene zijn rol ziet. 
Manchester United hoopt komende zomer een aantal spelers te kunnen verkopen en daar is Eriksen er een van. Een mogelijke terugkeer naar Ajax wordt al langer gesuggereerd in verschillende voetbalmedia; de Deen speelde tussen 2009 en 2014 al voor Ajax nadat hij een deel van de jeugdopleiding had doorlopen. The Sun pakte zondag uit met een spectaculaire kop: 'Out-of-favour £150,000-a-week Man Utd star in line for huge Ajax transfer'.

Weet vanaf nul begonnen 

Eriksen kreeg tijdens het EK van 2021 een hartstilstand en moest zijn carrière vrijwel opnieuw opstarten. Hij begon te trainen bij Jong Ajax, waarna Brentford hem oppikte en de Deen wederom een kans gaf op het hoogste niveau. In de zomer van 2022 haalde Erik ten Hag de middenvelder naar Manchester United, waar hij uitgroeide tot een basisspeler in het seizoen van 22/23. Het afgelopen seizoen zat Eriksen meer op de bank dan hem lief is en daarom lijkt hij nu toch weer te azen op een vertrek uit Manchester.

Problematische factoren 

Er zijn nog wel twee hobbels op de weg. United is bereid om Eriksen - die nog beschikt over een eenjarig contract - transfervrij de deur uit te laten gaan, maar is niet bereid om het doorlopende contract uit te betalen. Aangezien de middenvelder 175.000 euro per week verdient, moet daar een oplossing voor worden gevonden. Ook kan Ten Hag nog worden ontslagen. In dat geval is één van de kandidaatvervangers Mauricio Pochettino, en daarmee werkte de Deen succesvol samen bij Tottenham Hotspur. Als Ten Hag gewoon aanblijft als trainer, zal Eriksen de club naar alle waarschijnlijkheid verlaten. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties