Directie United gaat zich ontfermen over baan Ten Hag: 'Cruciale dagen en uren op komst'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 11:30
copyright proshots 25340230
Vrijdagmiddag kwam The Guardian met het nieuws naar buiten dat Erik ten Hag bij welk resultaat dan ook in de FA Cup-finale ontslagen zou worden als trainer van Manchester United. De vork lijkt na de zeer knappe overwinning toch anders in de steel te zitten. De Manchester United-top komt de komende dagen bij elkaar om een beslissing te nemen over de toekomst van de Nederlander.
Het was eigenlijk al zeker: Ten Hag zou United moeten verlaten na de FA Cup-finale. De situatie is toch anders geworden na de 1-2 overwinning tegen Manchester City in de finale. Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo scoorden in de eerste helft de doelpunten voor United, dat leidde uiteindelijk tot een mooie overwinning voor de rode kant van Manchester. De BBC meldt dat de United-top momenteel aan het overleggen is over de toekomst van Ten Hag. 

Andere trainers in beeld

Fabrizio Romano schrijft dat de club al diverse gesprekken heeft gevoerd met coaches als Thomas Frank (Brentford) en Kieran McKenna (Ipswich Town). Volgens de transferexpert heeft Sir Jim Ratcliffe nog niet besloten wat er gaat gebeuren met Ten Hag. Dat is vooralsnog goed nieuws voor de trainer, aangezien Ratcliffe de man is die uiteindelijk de knoop moet gaan doorhakken over de toekomst van de Nederlandse trainer. 

Blijven vechten

Na afloop van de finale was Ten Hag strijdbaar. 'Twee prijzen in twee seizoenen en drie finales: dat is niet slecht. Als ze me niet meer willen, dan ga ik ergens anders naartoe om prijzen te winnen. Dat is namelijk wat ik doe.' Ten Hag kreeg na afloop een paar pittige vragen van Gary Lineker, maar ging daar stoïcijns mee om. 'Ik ben bezig met een project, ik ben alleen maar met mijn ploeg en mijn spelers bezig.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties