'Getalenteerde Ajacied verlaat Amsterdammers na pas negen Eredivisie-wedstrijden'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 10:00
arjany martha
Ajax raakt deze zomer Ar'Jany Martha transfervrij kwijt, dat meldt Voetbal International. De speler die uitkomt voor het nationale team van Curacao is niet ingegaan op aangeboden contractverlengingen. Ajax wilde de linksback graag behouden, de jongeling maakte zijn debuut onder John van 't Schip in de wedstrijd tegen FC Volendam. 
De Amsterdammers hebben hem niet zomaar laten gaan. Zo zijn de twee partijen met elkaar om de tafel gaan zitten, maar kwamen niet tot een overeenkomst. De van origine linksbuiten kreeg een aanbieding van drie jaar, maar ging daar niet op in. VI weet ook te melden dat er diverse clubs uit binnen-en buitenland geïnteresseerd zijn in de twintigjarige speler.

Sterke start

Martha begon zeer goed aan zijn profavontuur bij Ajax. Hij maakte in de wedstrijd tegen FC Volendam zijn debuut voor de hoofdmacht. Hij kwam in beeld toen John van 't Schip het roer overnam van Maurice Steijn. Uiteindelijk zakte hij weg en kwam tot negen Eredivisie-duels en 23 optredens in de Keuken Kampioen Divisie voor Ajax.

Te kakken gezet 

Voor de Europese uitwedstrijd in tegen FK Bødo Glimt was Van 't Schip nog zeer kritisch op zijn pupil en passeerde hij Martha. 'Het hoort bij het proces waarin hij zit. We zitten hier bij een profclub, het is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet presteren en goed spelen, dat lukte hem duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties