Ten Hag fileert zijn critici: 'Jullie weten helemaal niets van voetbal'

Sportnieuws
zondag, 12 mei 2024 om 11:57
ten hag
Erik ten Hag heeft zich dit weekend uitgesproken tegen alle kritiek die hij voortdurend op zijn dak krijgt. De manager van Manchester United staat met de Engelse topclub slechts achtste in de Premier League en leed afgelopen maandag nog een zware 4-0 nederlaag op bezoek bij Crystal Palace, waarna de roep om zijn ontslag luider werd. Ten Hag heeft een duidelijke boodschap voor degenen die dat roepen.
'Jullie weten helemaal niets van voetbal', zo ging de 54-jarige trainer direct in de aanval, volgens The Guardian. 'Ik denk dat de fans geduld hebben, zoals jullie maandag konden zien.' De uitsupporters die de reis maakten naar het Selhurst Park-stadion van Crystal Palace bleven de club tot het einde van de wedstrijd supporten.
'Ik zie comments van mensen die zeggen dat ze geen geduld meer hebben', zo gaat Ten Hag verder. Hij vind die ongeduldigheid echter verbazingwekkend. 'Of zij hebben totaal geen kennis van voetbal, of ze hebben totaal geen kennis over hoe je een voetbalclub leidt, of het boeit ze gewoon niet. Ik denk dat er veel mensen zijn die de problemen zien en zij zijn geduldig.'
Ten Hag heeft nog geen spijt van zijn overstap in de zomer van 2022 van Ajax naar Manchester United. 'Dit is een immense club en dat realiseer je je pas wanneer je binnenkomt en de dingen die je voor je kiezen krijgt. Maar ik wou de uitdaging aangaan en heb nog geen seconde gehad waar ik heb van die beslissing. Ik ben erg blij om hier te zijn.'
Er dook onlangs een statistiek op, die aangaf dat Ten Hag in zijn eerste twee jaar bij United meer punten haalde dan Mikel Arteta bij Arsenal, die mocht blijven zitten en nu in de race is om de titel. Ten Hag haalt dan ook aan wat hij al gepresteerd heeft en hoopt dat hij ook dat vertrouwen krijgt. 'Ik deed mijn werk en in het eerste jaar was het goed. We speelden naar ons kunnen en misschien overpresteerden we zelfs. Dit seizoen is dat niet gebeurd, maar we staan in de finale van de FA Cup en dat is een grote prestatie.' Op zaterdag 25 mei is de finale van de FA Cup tussen Manchester United tegen Manchester City.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties