Sven Botman sloeg medisch advies in de wind en speelde door met scheur in kruisband

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 12:49
copyright proshots 24216681
Sven Botman zal zichzelf voor zijn kop slaan. De Nederlandse centrale verdediger van Newcastle United kampt al geruime tijd met een scheur in zijn kruisband en bleef ondanks medische adviezen om zich te laten opereren gewoon doorspelen, zo zegt zijn hoofdtrainer Eddie Howe. Inmiddels is duidelijk geworden dat Botman ruime tijd aan de kant staat en onder meer het EK 2024 aan hem voorbij gaat.
'Het is een grote tegenslag', zei de Engelse trainer vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen West Ham United. 'Het is een complex verhaal met Sven. In eerste instantie had hij eerder dit seizoen al een gedeeltelijke scheur. We hebben advies ingewonnen bij een specialist en er waren tegenstrijdige rapporten over wat hij nu moest doen.'

'Botman heeft zelf het probleem verergerd'

Van eind september tot midden december stond de 24-jarige verdediger aan de kant. 'Uiteindelijk adviseerde ons medisch team om hem te opereren, maar hij wilde weer spelen. Dat probleem heeft hij vervolgens verergerd', zo geeft Howe aan. Botman speelde 14 wedstrijden met de scheur in zijn kruisband toen het noodlot tegen Manchester City toesloeg en hij de spier nog meer beschadigde.
Door de blessure kan Botman het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal definitief op zijn buik schrijven. Hij heeft nog geen interland op zijn naam staan, maar zat in de zomer van 2023, toen hij voor het laatst volledig fit was, al wel bij de selectie. 'Hij heeft nu een lange weg voor de boeg, maar de operatie is goed gegaan dus we hopen dat hij beter terugkomt. Nu gaan we hem steunen en helpen fit terug te keren', aldus Howe. Botman staat nu zes tot negen maanden aan de kant en zal hoogstwaarschijnlijk begin oktober weer fit zijn.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties