Fans van Engeland krijgen opvallende waarschuwing voor Duits bier

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 12:38
engeland
Bij een evenement als het EK wordt er natuurlijk veel gedronken door de supporters die naar het gastland komen om zijn of haar land aan te moedigen. Engelse fans staan er ook wel om bekend dat ze een goudgele rakker niet laten staan. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nu een waarschuwing gegeven aan de Engelse fans.
Het vorige EK werd in elf verschillende steden gehouden, zo speelde het Nederlands elftal de groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Engeland speelde toen zes van de zeven wedstrijden in eigen huis en hield dus ook de eigen fans in het thuisland. Dit jaar is dat anders, aangezien Duitsland het enige gastland is.

Gemiddelde ligt hoger

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf het volgende aan: 'Bier kan sterker zijn dan in het Verenigd Koninkrijk, dus drink verantwoord, ken je limiet en respecteer de plaatselijke autoriteiten. Je komt wellicht het stadion niet in als je te veel drinkt', luidt de boodschap. Het is geen onlogische boodschap, omdat het gemiddelde alcoholpercentage van een biertje in het Verenigd Koninkrijk 4.4 procent is en in Duitsland ligt dat tussen de 4.7 en 5.4.

Een 1 april-grap?

Paul Goodwin is lid van de Schotse vereniging voor voetbalfans en dacht aan een 1 april-grap. 'Er zijn natuurlijk veel zaken waar Schotland-fans voor gewaarschuwd moeten worden, maar we denken niet dat dit er eentje van is. The Tartan Army (bijnaam Schotse fans) heeft Schotland over de hele wereld gevolgd en genoten ervan om de cultuur en natuurlijk het lokale bier verstandig en met mate te proeven, bij winst, verlies of een gelijkspel.' Schotland opent samen met Duitsland het EK en Engeland lijkt één van de grote kanshebbers te zijn. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties