Frenkie de Jong bijt van zich af na felle kritiek Gullit: 'Dwingend zonder dat sommige het zien'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 9:27
frenkie de jong
Frenkie de Jong wordt door vele Nederlanders gezien als dé belangrijkste speler van het Nederlands elftal komend EK. De middenvelder sukkelt het gehele seizoen al met blessures en in de wedstrijden dat hij speelde kwam hij volgens Ruud Gullit niet overtuigend over. De oud-voetballer vroeg zich ook af waar alle lof vandaan komt, wat De Jong regelmatig ontvangt van vele mensen.
Gullit stak zijn mening over De Jong niet onder stoelen of banken. 'In ons land wordt dan altijd Frenkie de Jong naar voren geschoven. Het is vervelend om te zeggen, maar waarop is dat gebaseerd? Op het WK in Qatar hebben we hem te weinig gezien. Nu komt hij terug van een blessure, wat het extra lastig maakt', schreef de oud-voetballer kritisch in zijn column voor De Telegraaf. De twee oefenwedstrijden met Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) lijkt de middenvelder niet te gaan halen, waardoor hij geen aanpassingstijd meer heeft.

Van zich afbijten 

De Jong reageerde op zijn beurt weer op de woorden van Gullit. 'Natuurlijk krijg ik mee hoe Gullit erover denkt. Het prikkelt me af en toe ook wat hij zegt. Iedereen mag zijn mening hebben en geven, of ik het er nu wel of niet mee eens ben. Voor mezelf ben ik heel dwingend aanwezig in het spel. Zonder dat sommigen het zien. De buitenwacht relateert dat vaak aan doelpunten en assists, maar dat is niet alles', citeert De Telegraaf.

Teveel verwachtingen? 

Er wordt altijd veel verwacht van de man uit Arkel, zelf blijft hij er nuchter onder. 'Ik heb een rol in het elftal. Het is niet zo dat ik de opbouw verzorg, het spel maak, de ballen afpak, de assists geef en de goal maak. Nu overdrijf ik het een beetje, maar zo’n speler is er nooit geweest. Ik ben altijd betrokken in het spel en dat is ook een onderdeel van dwingend aanwezig zijn.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties