Frenkie de Jong kan ontsnappen aan gekte in Barcelona door interesse van absolute grootmacht

Sportnieuws
donderdag, 06 juni 2024 om 10:30
copyright proshots 24953637
Frenkie de Jong is inmiddels een gevestigde naam bij FC Barcelona. De middenvelder speelt er al sinds 2019 en is niet meer weg te denken uit de basiself. Het afgelopen seizoen sukkelde De Jong met blessures, waardoor hij ook nog altijd een twijfelgeval is voor het EK. Na het eindtoernooi zal De Jong moeten beslissen of hij in Barcelona wil blijven of zijn geluk elders wil beproeven.
Na een moeilijk begin onder Xavi werd Frenkie al snel weer een belangrijke speler voor de Catalanen. De Spaanse oefenmeester is onlangs echter ontslagen; Hansi Flick is de man die Barcelona het komende seizoen onder zijn hoede gaat nemen. Of De Jong onderdeel uitmaakt van Flicks plannen is daarbij nog niet duidelijk, maar de middenvelder hoeft in ieder geval niet in paniek te raken. Bayern München zou namelijk geïnteresseerd zijn in de international.

Concrete interesse in Nederlanders

Bayern-watcher Christian Falk, journalist voor SportBILD en BILD, meldt dat niet alleen De Jong, maar ook Xavi Simons hoog op het lijstje van de Duitsers staat. Het contract van De Jong bij Barcelona verloopt medio 2026, en zijn waarde wordt geschat op ongeveer zeventig miljoen euro. Mocht De Jong de club verlaten, dan is een ruildeal met Joshua Kimmich geen ondenkbare situatie, aangezien Barcelona de Duitser graag aan de selectie toe zou willen voegen. 

Kon al eerder weg

Dit is de eerste keer dat Bayern een serieuze poging voor De Jong gaat doen. Eerder was het Manchester United van Erik ten Hag al geïnteresseerd in de Nederlander. In de zomer van 2022 waren de twee clubs al akkoord; het wachten was toen alleen nog op het jawoord van Frenkie zelf, maar dat jawoord gaf hij nooit, waardoor United mis greep. In aanloop naar de komende transferzomer is het vrijwel uitgesloten dat United zich opnieuw gaat melden voor de 27-jarige spelverdeler.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties