Koeman heeft nog geen knoop doorgehakt over het eventueel vervangen van Frenkie de Jong: 'Te vroeg'

Sportnieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 23:12
frenkie de jong
Heel het land lijkt zich nog maar om één ding zich zorgen te maken: de enkel van Frenkie de Jong. Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Canada een update gegeven over het herstel van De Jong. Ook sprak Koeman over de fitheid van Memphis Depay.
De Jong raakte tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid geblesseerd aan zijn enkel en is daar momenteel van aan het herstellen. Door de blessure trainde De Jong nog niet mee met de groep, Koeman kreeg op de persconferentie veel vragen over de bewuste enkel. 'Dat loopt volgens plan. Vooraf was duidelijk dat hij tot en met de eerste EK-wedstrijd niet bij de groep is. Vanaf de eerste wedstrijd zal dat gaan beginnen.' De eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal wordt 16 juni tegen Polen gespeeld. 

Vervanger oproepen?

Of De Jong dat redt moet nog maar blijken. 'We weten dat we tot een avond voor de eerste groepswedstrijd dat eventueel nog kunnen veranderen bij een blessure. Daar is het nog veel te vroeg voor, want we hebben nog steeds het idee dat hij rondom de eerste wedstrijd fit zal zijn. En misschien later, als blijkt dat dat niet het geval is, zullen we moeten kijken hoe we daarmee omgaan. Maar ik ga er nog steeds van uit dat hij echt nog wel inbreng in het komende toernooi zal krijgen.'

Klaar voor een goed EK

De andere steunpilaar, Memphis Depay, lijkt wel klaar te zijn voor het EK in Duitsland. 'Hij oogt fitter dan in maart. De vooruizichten zijn zeer positief. Maar hij zal naar negentig minuten toe moeten. Het zou mooi zijn als dat in één van deze twee wedstrijden kan.' Daarmee doelt Koeman op de oefenwedstrijden tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties